oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
0 12.12.2020 23:07:31

Manchestrski derbi razočaral, Chelseaju spodrsnilo v Liverpoolu

Reuters
Največ pozornosti med sobotnimi tekmami 12. kroga angleške nogometne lige se je posvečalo manchestrskemu derbiju med Unitedom in Cityjem. Prvi obračun teh klubov pred praznimi tribunami v zgodovini se je končal brez golov, tekma je razočarala, ne samo zaradi dejstva, da ni bilo golov, ni bilo niti prave vneme in energije.

Videti je bilo, da sta ekipi zadovoljni z delitvijo točk, igrali sta previdno. Nekoliko več so poskušali nogometaši Cityja, v prvem polčasu sta priložnosti zapravila Rijad Mahrez in Kevin De Bruyne.

Tako v prvem kot v drugem polčasu sta ekipi sprožili le po en strel v okvir vrat, dolgočasje dokazujeta le dva rumena kartona, zadovoljstvo z rezultatom pa le po ena menjava na vsaki strani.

Delitev točk klubov bi lahko izkoristil Chelsea. Imel je možnost, da bi se odlepil od njiju, hkrati pa vsaj začasno priti na prvo mesto prvenstvene razpredelnice. A priložnosti ni izkoristil. Na gostovanju pri Evertonu v Liverpoolu je izgubil z 0:1, edini gol je prejel z bele točke, s katere je bil v 22. minuti natančen Islandec Gylfi Sigurddson. Pred tem je vratar Edouard Mendy nespretno podrl najboljšega strelca lige Dominica Calvert-Lewina.


Chelsea je pred 2000 gledalci sicer več napadal, imel nekaj priložnosti, dvakrat zadel tudi vratnico. V prvem polčasu Reece James, v drugem pa s prostega strela Mason Mount. A mreža je bila zanj zakleta, tako da je moral prvič po septembru in porazu proti Liverpoolu v prvem krogu igrišče zapustiti sklonjenih glav.

Na prvih dveh sobotnih tekmah sta tri točke vknjižila Aston Villa in Newcastle.

Ekipa iz Birminghama je do točk na gostovanju pri Wolverhamptonu prišla v četrti minuti sodniškega podaljška, ko je enajstmetrovko uspešno izvedel Anwar El-Ghazi. Pred golom je v 85. minuti zaradi drugega rumenega kartona predčasno igrišče zapustil Douglas Luiz, po golu pa je moral prav tako zaradi drugega rumenega kartona v slačilnico še domači igralec Joao Moutinho.

Tudi Newcastle je do domačih točk proti predzadnji ekipi prvenstvene razpredelnice, West Bromwich Albionu, prišel v zadnjem delu tekme, v 82. minuti je končni izid 2:1 postavil Dwight Gayle. Pred tem je za domače v polno zadel Miguel Almiron, Darnell Furlon je v 50. minuti izenačil.

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike