Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
10.12.2020 11:20:28
Deli članek:

Dinamo (znova) OSUPNIL hrvaško javnost! MAMIĆ je vztrajal pri tem ...

Jurij Kodrun

Zagrebčani na Rujevici (samovoljno) brez pomembnega člena ekipe.

Prejšnji konec tedna so bili nogometaši Dinama zelo prepričljivi v domačem prvenstvu. V gosteh so s kar 5:1 ugnali Slaven in ostali na drugem mestu na lestvici, na vrhu ima Osijek točko več, a tudi dve odigrani tekmi več.

Po dvoboju v Koprivnici pa se je zgodil tudi zanimiv zaplet, v uradni zapisnik se je prikradla napaka. Rumeni karton, ki ga je dobil Lovro Majer, so namreč pomotoma zapisali Luki Ivanušcu, toda ker se zaradi tega v 48 urah nihče ni pritožil, je pri tem ostalo.

Lovro Majer je v tem trenutku bržčas najbolj vroč igralec modrih, njegovo rumeno opozorilo proti Slavenu pa je bilo tretje in potemtakem na naslednji tekmi nima pravice nastopa na nedeljskem derbiju proti Rijeki. Oziroma ga ne bi smel imeti, a ker v uradnem zapisniku zadnja kazen ni zavedena, bi na Rujevici lahko zaigral. Vendar ne bo! Dinamo, ki je v preteklosti z mnogimi svojimi potezami že mnogokrat šokiral in razjezil svoje navijače in tamkajšnjo javnost, se je zdaj odzval na hvalevreden način.

Zagrebčani so o tem obvestili hrvaško zvezo in zahtevali popravek oziroma usklajevanje zapisnika z Lovrom Majerjem v rubriki rumeni kartoni, tako da modre desetke na Reki vendarle ne bo na igrišču. Vsekakor fair-play poteza, ki je upravičeno deležna pohval, pri njej je vztrajal trener Zoran Mamić.