Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
1 04.12.2020 17:26:31

Življenje nekdanjega angleškega reprezentanta se je ZARADI MARADONE sprevrglo V PEKEL (foto + video)

Profimedia
Smrt enega največjih nogometašev vseh časov Diega Armanda Maradone vpliva na marsikaj in marsikoga.

Vprašajte Steva Hodgea, nekdanjega angleškega reprezentanta, ki je na znameniti četrtfinalni tekmi svetovnega prvenstva 1986 med Argentino in Anglijo delil zelenico z Maradono. "The Man With Maradona's Shirt" oziroma "Mož z Maradonovim dresom" - tako je naslov njegovi avtobiografiji. Hodge je bil namreč srečnež, ki je po tekmi uspel zamenjati dres z legendarnim Argentincem. In do tega trenutka si ni niti mislil, kakšne razsežnosti ima to dejstvo.

maradona 1
Reuters


Dres sicer trenutno hrani angleški nacionalni nogometni muzej v Manchestru, Hodge pa zavrača vsa namigovanja, da bo po Maradonovi smrti z njim zaslužil pravo malo bogastvo. "Na internetu sem celo našel več člankov, da sem jaz rekel, da želim za dres milijon ali dva. Češ da v tem vidim zelo dobro kupčijo."

A Hodge dresa s številko 10 ne želi prodati: "Ni na prodaj," jasno odgovarja vsem, ki jih to zanima. "Imam ga že 34 let in imel ga bom še naprej. Ima neprecenljivo čustveno vrednost." Ne glede na to, da so poznavalci trgovanja s starinami in spominskimi artikli zatrdili, da bi lahko za dres brez težav iztržil 2 milijona ameriških dolarjev. Hodge je dejal, da je za njim peklenski teden, v katerem ni imel miru. "Ljudje prihajajo k meni domov, trkajo na vrata, telefon zvoni neprenehoma. Kličejo me tudi novinarji - od vsepovsod, tudi iz tujine. To res ni prijetno."

maradona bozja roka pm
Profimedia


Hodge je v pogovoru za angleški BBC povedal, da je na tekmi z Argentino iz druge polovice igrišča spremljal neverjetno preigravanje Maradone, po katerem je dosegel drugi zadetek. "Stalno mi govorijo, zakaj nisem tekel nazaj in ga skušal zaustaviti. Igrali smo že kakšno uro, tekma pa je bila na nadmorski višini več kot 2000 metrov. Verjemite mi, da se ni lahko takoj vrniti nazaj, ko enkrat pretečeš igrišče. V pljučih enostavno nisem imel zraka."

Ko je Maradona dosegel prvi zadetek - z 'božjo' roko -, mu je v resnici podal prav Hodge. Žogo je odbil visoko nazaj, da je padala ravno nad angleškim kazenskim prostorom, v zračnem dvoboju s Petrom Shiltonom pa jo je Argentinec v mrežo potisnil na prepovedan način. A Hodge ima svoje mnenje. Zaradi te poteze Maradoni ni nikoli očital. "Ni bilo prav, a ljudje, ki igrajo nogomet, vedo, da so se takšni poskusi dogajali vedno in se še vedno dogajajo." O Maradoni skratka vse najlepše. "Kakšen igralec, kakšen genij," je še dodal.

Članki iz rubrike