stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 03.12.2020 23:27:18

Osemnajst klubov v ligi Europa mirnih pred zadnjim krogom

Reuters
Krog pred koncem prvega dela lige Europa je znanih osemnajst potnikov v šestnajstino finala. To so Braga, Lille, Milan, Villarreal, Antwerpen, Tottenham, Crvena zvezda, Dinamo Zagreb, Leicester, Arsenal, Hoffenheim, Roma, Slavija Praga, Bayer Leverkusen, Glasgow Rangers, Benfica Lizbona, Granada in PSV Eindhoven.

V teh ekipah je zaenkrat le en slovenski nogometaš, Petar Stojanović v Dinamu. Možnosti za napredovanje ima tudi dunajski Rapid, v katerem službuje Dejan Petrovič.

Tokrat so Avstrijci - Petroviča zaradi bolezni ni bilo v kadru - visoko izgubili pri Arsenalu (1:4), v zadnjem krogu pa bodo v neposrednem dvoboju z Moldejem odločali o drugem mestu. Za Norvežani zaostajajo tri točke, na prvi tekmi pa so izgubili z 0:1.


Že pred časom sta brez možnosti za napredovanje ostala Žiga Laci pri grškem AEK in Adam Gnezda Čerin pri Rijeki. Tudi slednja nista nastopila, je pa slovenski strateg pri ekipi iz Reke Simon Rožman prišel do prve točke v sezoni. Pri vodilni ekipi španskega prvenstva Real Sociedadu je remiziral 2:2.

Dinamo Zagreb, Stojanović ni igral, je na gostovanju pri Feyenoordu zmagal z 2:0. Bruno Petković je zadel z bele točke v izdihljajih prvega polčasa, Lovro Majer pa v 53. minuti. Dinamo ima po petih tekmah 11 točk in je vodilni v skupini K.

V skupini G je Laci z atenskim AEK gostil Brago in izgubil z 2:4. Laci ni igral za Grke, ki so že pred tem ostali brez možnosti za napredovanje, so se pa Portugalci pridružili Leicestru med 32 najboljšimi.

Članki iz rubrike