Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 25.11.2020 19:55:46

DO SOLZ!!! Kar je ob BOLEČEM SLOVESU storil NAJVEČJI TEKMEC, je preprosto ... VRH! (video)

vszi
Umrl je Diego Armando Maradona.

V 61. letu starosti je umrl Bog. Nogometni Bog. Diego Armando Maradona. Eden najboljših, če ne kar najboljši nogometaš vseh časov. Človek, ki je premikal meje, človek, ki je nogometu pomagal postati to, kar je danes. Šovbiznis. Zabava. Tovarna milijard. In tako čudovita igra. Igra, v kateri je bil najboljši prav on. Nesmrtni Argentinec. Po njegovi tragični smrti se je na noge dvignil ves svet. Maradoni so se priklonili vsi. VSI! In tisti, ki so ga oboževali, in tisti, ki jim je šel na živce. 


Kako je zaznamoval nogomet, navsezadnje priča poteza AC Milana, italijanskega velikana, ki je bil epske bitke z Maradonovim Napolijem. Tekme med Milančani in Neapeljčani so bile vedno napete, čvrste, dramatične. In nič kolikokrat odločene po njegovi zaslugi. Milanu je na šestnajstih tekmah zabil sedem golov, podal je še za štiri druge. Petkrat je bil zmagovalec, šestkrat poraženec. Predvsem pa je bil z Napolijem tudi prvak. Niti Milan, ki je tedaj gradil šampionsko ekipo, ni bil kos čarovnijam tega čarovnika.

In ko se ti na koncu poti prikloni tudi tako velik rival, največji rival, je jasno, da si bil - največji. Prav to so storili pri Milanu, pri katerem ne skrivajo bridke žalosti po slovesu ikone. "Počivaj v miru, Diego. Nogomet ti bo za večno hvaležen," so sprva zapisali na San Siru, toda to še ni bilo vse. Potem so naredili nekaj res plemenitega. V naslednji objavi so zapisali, da jim "je v čast, ker so se lahko merili" z njim, hkrati pa objavili tudi posnetek nekaj zadetkov, ki jih je Maradona dal njihovemu klubu. Čudovito, ni kaj. In tako zelo plemenito.

Članki iz rubrike