Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.11.2020 09:33:04
Deli članek:

Ko je NEMOČNA tudi Uefa. Današnja tekma lige narodov ODPOVEDANA!

Zdravstvene oblasti vztrajajo pri spoštovanju pravil.

Uefa je odpovedala današnjo tekmo lige narodov med Romunijo in Norveško v Bukarešti zaradi novega koronavirusa, ki se je pojavil v norveški reprezentanci, je sporočila Uefa. Pozitiven je bil Omar Elabdellaoui, ki igra za Galatasaray v Turčiji, zato so norveške zdravstvene oblasti prepovedale potovanje ekipe v Romunijo.

Odredbe posameznih državnih oblasti so vendarle  močnejše od Uefinega protokola, ki določa izolacijo okuženih posameznikov, vsi z negativnimi testi pa lahko igrajo tekme. Iz zdravstvenega ministrstva so namreč zahtevali, da mora Nogometna zveza Norveške spoštovati pravilo o karanteni, ki predpisuje izolacijo v primeru stika z osebo, pozitivno na testiranju.


Norveška že prejšnjo sredo ni mogla odigrati prijateljske tekme z Izraelom, saj je bil tedaj pozitiven eden izmed igralcev tekmecev.

Norveška zveza je že pisno zaprosila ministrstvo za zdravje, da naj dovoli reprezentanci pot iz domovine v Avstrijo, kjer je na Dunaju v sredo na programu odločilna tekma zadnjega kroga lige B. Ta čas so Norvežani in Avstrijci izenačeni po točkah na čelu razpredelnice skupine 1.