Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 20.10.2020 13:27:33

V klubu ogorčeni, nihče jih ni želel poslušati: Proti vodilni ekipi so morali igrati z OKUŽENIMI!

Koronavirus.
Nataša Juhnov/Vestnik.si
Nogometni klub iz Bosne in Hercegovine Široki Brijeg je v ponedeljek pozno zvečer potrdil, da je bilo z novim koronavirusom okuženih kar 18 igralcev in en član strokovnega štaba, je danes poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Prva ekipa hercegovskega prvoligaša ima trenutno na voljo le šest članov, zato bo zahtevala preložitev prvenstvene tekme z bosanskim prvoligašem Tuzla City in pokalne tekme z mostarskim Veležem.

Pred dnevi je 12 nogometašev Širokega Brijega začutilo simptome in vsi so šli v osamitev, testiranja v ponedeljek pa so potrdila, da je en član strokovnega štaba in še šest igralcev NK Široki Brijeg pozitivnih na okužbo s koronavirusom.

Vsi okuženi so v soboto igrali na derbiju 11. kroga premier lige BiH, ko je bilo Sarajevo na Koševu z 2:0 boljše od Širokega Brijega, poroča Hina.


Vodstvo Širokega Brijega je zahtevalo preložitev derbija, vendar so pristojni organi Nogometne zveze BiH to zahtevo zavrnili.

"Čeprav je NK Široki Brijeg že pred omenjeno tekmo o vsem po telefonu obvestil nasprotno ekipo in Nogometno zvezo Bosne in Hercegovine, so zaradi razvoja celotne situacije ignorirali naše prošnje za preložitev tekme, čeprav gre za vprašanje zdravja in zaščite življenj igralcev in zaposlenih, sodnikov in vseh ostalih, ki sodelujejo pri organizaciji tekem," so sporočili iz Širokega.

"To težavo moramo jemati zelo resno in končno pogledati, kam nas vse to vodi. Danes NK Široki Brijeg, jutri pa morda kdo drug," izjavo Širokega še povzema Hina. Za zdaj še ni podatkov o tem, koliko okuženih je v vrstah Sarajeva.

Sarajevo, ki je odigralo deset tekem, vodi na prvenstveni lestvici s 26 točkami, prva izzivalca Borac iz Banjaluke in Željezničar imata 21 točk. Široki Brijeg je peti s 17 točkami.

Značke: nogomet, bih, koronavirus

Članki iz rubrike