pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

sta
sta
0 12.10.2020 20:25:13

Wenger si želi nogometno SP na vsaki dve leti

Reuters
Nekdanji zvezdniški trener Arsene Wenger si želi, da bi bila svetovna prvenstva v nogometu na sporedu vsaki dve leti. Kot je povedal za časnik Bild am Sonntag, si želi manj tekmovanj, a več kakovostnih. Morda 70-letni Francoz z idejo lahko celo prodre, saj zdaj dela za Mednarodno nogometno zvezo na področju globalnega razvoja nogometne igre.

Nekdanji trener Arsenala ocenjuje, da bi reprezentance kvalifikacije lahko odigrale v mesecu dni, v paketu pa bi se tako lažje prodajali tudi manj atraktivni obračuni.

"Osebno ocenjujem, da bi bil to korak naprej," pravi Wenger, ki ne verjame, da bi samo prvenstvo z igranjem na dve leti postalo manj privlačno. "Ljudem, ki to trdijo, vedno odgovorim, da atraktivnost ni vezana na čas, ko čakamo, da se spet igra. Vezana je na kakovost tekmovanja. Ljudje vsako leto spremljajo tudi ligo prvakov."



Wenger pa se je dotaknil tudi stalnega konflikta med Mednarodno nogometno zvezo in Evropsko nogometno zvezo pri iskanju terminov in ustvarjanju novih tekmovanj. Pokritiziral je novoustanovljeno ligo narodov. "Te lige se moramo znebiti in namesto nje ustvariti tekmovanja z jasnim formatom, ki je jasen vsakomur." Prepričan je, da le malo ljudi ve, za kaj v ligi narodov sploh gre. "Pojdite na ulico in jih vprašajte."

A oporeka mu sam predsednik Fife Gianni Infantino. Ta je pred časom predlagal globalno ligo narodov, ki bi jo seveda organizirala Mednarodna nogometna zveza.

Članki iz rubrike