kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 27.09.2020 18:10:20

Da je Bayern NEZUSTAVLJIV? Hm, danes so ga BRUTALNO zaustavili in KONČALI njegovo prevlado (VIDEO)

Profimedia
Bavarci so rušili vse pred seboj, trener Hans-Dieter "Hansi" Flick je v manj kot enem letu Bayernu prinesel štiri lovorike.

A vsega lepega je enkrat konec, Bayernov krvnik pa je bil danes Hoffenheim. Srečanje, ki si ga bodo domačini zapomnili za vse življenje, je zaradi koronaukrepov v živo videlo le 6000 navijačev.

Nemški in evropski prvaki so nanizali 23 zaporednih zmag, če med te štejemo tudi nedavno zmago v Uefinem superpokalu nad Sevillo po podaljšku. Novo sezono so začeli z rušilno močjo, saj so Schalke odpravili kar z 8:0. In potem šok! Danes so pokleknili in mit o eni najboljših ekip v zgodovini nogometa, o nepremagljivem bavarskem velikanu, se je razblinil kot milni mehurček.

hoffenheim bayern 3
Profimedia


Hoffenheim je povedel z zadetkom reprezentanta BiH Ermina Bičakčića, manj kot 10 minut pozneje je bilo že 2:0 (Dabbur). Bayern je izid znižal (Kimmich), ko je na tleh obležal Bičakčić. Protesti domačinov, ker gostje niso prekinili igre, so bili zaman, za nameček pa je moral bosanski reprezentant zapustiti igro.

Ko je kazalo, da bodo Bavarci v drugem polčasu pokazali pravi obraz, Flick je v igro poslal Goretzko in Lewandowskega, so pogumni domačini še bolj pritisnili na plin. V ospredje je spet stopil na začetku te sezone izjemno razpoložen hrvaški napadalec Andrej Kramarić in dosegel že svoj šesti in sedmi zadetek (po dveh v pokalu in treh v prvem krogu ob zmagi v Kölnu). Predvsem pa je zapečatil usodo evropskih prvakov, ki so izgubili prvič po 7. decembru 2019, ko so položili orožje pred Borussio iz Monchengladbacha. V tem koledarskem letu pred današnjim dnem niso zmagali le februarja s Kamplovim RB Leipzigom, po prekinitvi zaradi pandemije koronavirusa pa so bili nepremagljivi. Seveda, če jim v Uefinem superpokalu priznamo zmago (tekma s Sevillo se je sicer zavlekla v podaljšek).

hoffenheim bayern 2
Profimedia


Zanimiva sta še dva vidika današnjega srečanja. Prvič, Hoffenheim se je na najlepši mogoči način uglednemu tekmecu maščeval za visok domači poraz v minuli sezoni, ko mu je Bayern zavezal kravato (0:6). In drugič, Flicka je danes ugnal strateg Sebastian Hoeness, ki se je letos poleti k Hoffenheimu preselil iz druge ekipe Bayerna.

Značke: bayern, bundesliga

Članki iz rubrike