cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

sta
sta
0 10.09.2020 14:56:42

Aleksander Čeferin: Upam, da bomo v Budimpešti dobili veliko koristnih in uporabnih podatkov

Profimedia
V prestolnici vzhodnih sosedov kmalu tudi z gledalci.

Nogometaši Mure in Nomme Kaljuja bodo današnji prestavljeni dvoboj 1. kroga kvalifikacij za ligo Europa odigrali pred praznimi tribunami stadiona Szusza Ferenc v Budimpešti, prestolnica naših vzhodnih sosedov pa bo kmalu gostila tudi obračun na visoki ravni s prisotnostjo gledalcev. Zgodilo se bo na tekmi za evropski superpokal v Areni Puskas, kjer bosta 24. septembra moči merila zmagovalec lige prvakov Bayern in Sevilla, ki je že šestič slavila v ligi Europa.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin poudarja, da bo nemško-španski spopad pilotni projekt v času epidemije novega koronavirusa. "V naslednjem obdobju je naš najbolj pomemben izziv omogočiti gledalcem, da se vrnejo na stadione, tekma med Bayernom in Sevillo bo pravi pilotni projekt na tem področju. Upam, da bomo dobili veliko koristnih in uporabnih podatkov za naslednje preizkušnje, na katerih bodo morali gledalci dosledno upoštevati vse protokole posameznih vlad v boju proti pandemiji," je med drugim dejal Slovenec na čelu krovne evropske organizacije.

Arena Puskas kakopak ne bo napolnjena do zadnjega kotička, na stadionu, ki lahko sprejme 67.250 gledalcev, bodo tribune lahko zasedene 30-odstotno. Oba kluba sta upravičena do 3000 vstopnic, vsi gledalci pa bodo deležni posebnih zdravstveno-varnostnih ukrepov, kot je obvezno nošenje obraznih mask, razkuževanje rok in ohranjanje varnostne razdalje.

Vsem gledalcem bodo pred vstopom na tribune izmerili telesno temperaturo, že prej bodo morali ob vstopu na Madžarsko opraviti tudi obvezen zdravniški pregled in priložiti potrdilo o negativnem testu na novi koronavirus, ki ne bo smel biti starejši od 72 ur ter bo moral biti napisan v angleškem ali madžarskem jeziku.

Članki iz rubrike