najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 08.09.2020 15:19:49

DRAMA NA NIZOZEMSKEM! Vsesplošni pretep med navijači – večer pred prijateljsko tekmo!?! (video)

Tribune na nogometnih tekmah samevajo, navijače pa očitno srbijo členki. Nizozemski in nemški huligani so poskrbeli za incident, ki odmeva.

V Groningenu je gostovala Arminia iz Bielefelda, novi nemški prvoligaš. Šlo je kakopak za prijateljsko oziroma pripravljalno tekmo, prizori na ulicah mesta na severu Nizozemske pa niso bili nič kaj prijateljski.

Nemški navijači, v večini huligani, so se že dan pred tekmo odpravili v slabih 300 kilometrov oddaljeni Groningen. V soboto zvečer so popivali v središču mesta, ko pa je v enem od lokalov gostilničar od njih zahteval, da se držijo nujnih ukrepov zaradi preprečevanja koronavirusa, je počilo. Opiti Nemci so začeli povzročati kraval, kaos se je hitro preselil na ulice, ko pa so se pojavili še domači navijači, je nastal vsesplošni pretep. Gostilniški stoli, mize, steklenice in kolesa, skratka vse, kar je huliganom prišlo pod roke, je letelo po zraku. Prestrašeni domačini so lahko le opazovali, kaj se dogaja v njihovem mestu, policije pa ni bilo na spregled. Eden od očividcev je dejal, da je bilo vse skupaj videti kot prava vojna.

groningen arminia


Še preden so na kraj dogodka prispeli možje postave, so se huligani razbežali. Naslednji dan jih kakopak ni bilo na stadion, saj niti niso imeli možnosti kupiti vstopnic. Groningen in Arminia sta se razšla brez zmagovalca (1:1)  prijateljsko. Zanimivo, zadetek za domače moštvo je dosegel Arjen Robben, ki si je po lanski upokojitvi vnovič obul nogometne čevlje in pri 36 letih okrepil ekipo, s katero je vstopil v profesionalni nogomet.

V nemškem klubu so nad dogodki osupli, nizozemski policiji so ponudili pomoč pri iskanju huliganov. A vendarle je slišati iz Bielefelda, da med izgredniki ni bilo njihovih pravih navijačev, na Nizozemsko so potovali - huligani pač.

Značke: huligani, pretep

Članki iz rubrike