Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.08.2020 14:08:56
Deli članek:

BOMBA, ki trese ŠPANIJO IN SVET: La liga URADNO POTDILA, da je Messi ... (foto)

Španska liga je razrešila dvome o tem, ali ima Lionel Messi možnost prekiniti pogodbo z Barcelono.

Na eni strani je bil Messi prepričan, da ima po aktualni pogodbi z Barcelono pravico to pogodbo prekiniti in v skladu s svojo željo zapustiti ponos Katalonije povsem brezplačno. V njegovi pogodbi piše, da ima pravico do tega ob koncu vsake sezone, in Messi je s svojimi odvetniki trdil, da se je konec sezone za Barcelono zgodil ob izpadu iz lige prvakov sredi avgusta. No, Barcelona pa je trdila, da je konec sezone določen z datumom ob koncu junija in da dogodki, povezani z epidemijo, tega ne spremenijo. 

No, zdaj se je ob različnih zapisih v medijih oglasila kar španska la liga, torej vodstvo tekmovanja, ki je skrbnik vseh profesionalnih pogodb na španskih tleh. In to se je oglasila z uradno noto! "Zaradi nasprotujočih si informacij smo pregledali pogodbo in želimo osvetliti dejstva v njej. Ta dejstva pravijo, da je pogodba veljavna in je igralec Lionel Andres Messi ne more enostransko prekiniti drugače kot z izplačilom odškodninske klavzule," se nekako glasi povzetek. 

To pomeni, da je enostranska prekinitev mogoča samo ob plačilu vrtoglavih, astronomskih, za nikogar dosegljivih 700 milijonov evrov. Messi je vezan s to pogodbo in ne more oditi brezplačno v nobenem primeru. Če pa vseeno želi oditi, mora torej sesti za pogajalsko mizo in doseči prijateljski dogovor, ob katerem bi neki klub (torej njegov bodoči delodajalec) plačal odškodnino, za katero bi ga bila Barcelona pripravljena prodati. Česar pa Barca seveda ni dolžna. Lahko ga tudi še eno leto zadrži pod kakršnimikoli pogoji.