Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.08.2020 12:22:05
Deli članek:

BIZARNO! Zakaj je CITY izgubil proti Lyonu? KRIV je GUARDIOLA, ker je ... (foto)

Reuters

Nad katalonskega stratega se je v Angliji usula ploha kritik zaradi poraza proti 'kmečkemu' Lyonu.

Mnogi navijači Cityja zahtevajo 'glavo' Pepa Guardiole. Nekateri mediji poročajo, da je Pep celo ponudil odstop, a da ga vodilni Manchester Cityja verjetno ne bodo sprejeli.

No, pojavljajo pa se takšne in drugačne teorije, zakaj je City spet izpadel v četrtfinalu lige prvakov. Guardiola čaka na nov naslov v ligi prvakov že devet let, zadnjega pa je osvojil z Barcelono.

Angleški nogometni portal goal.com je šel celo tako daleč, da je neuspeh Cityja in Guardiole povezal celo z afriškim prekletstvom.

In od kod osnova za afriško prekletstvo? Leta 2018 je ukrajinski nogometni agent Dmitrij Seluk dal zelo nedvoumno izjavo, potem ko je Guardiola iz Cityja nagnal Yayo Toureja.

"Bog vse vidi. Kaj je Guardiola naredil z legendo kluba Yayo Tourejem? Vedno je našel izgovor, da mu ni dal priložnosti za igro. Cela Afrika je proti Guardioli, mnogi afriški navijači ne navijajo več za City. Prepričan sem, da afriški vrači ne bodo dopustili, da Pep osvoji ligo prvakov. To bo nekakšno afriško prekletstvo za Guardiolo. Čas bo pokazal, ali sem imel prav ali ne," je tedaj dejal Seluk.

Hm. Morda je ukrajinski agent tako govoril, ker je bil Toure njegov varovanec in je izgubil pomemben vir dohodka, ampak ...