sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

STA
STA
2 15.08.2020 23:04:29

NORO, ŠE ENA SENZACIJA! Lyon s FANATIČNO IGRO presenetil Manchester City in se uvrstil v POLFINALE!

Nogometaši Lyona so zadnji polfinalisti lige prvakov. V zadnjem četrtfinalu v Lizboni so premagali Manchester City s 3:1. Francozi se bodo v polfinalu 19. avgusta merili z Bayernom, dan pred tem pa se bosta za vstop v finale merila Leipzig Kevina Kampla in Paris St. Germain.

V uvodu tekme sta imeli ekipi vsaka po eno priložnost, toda Francozi so nekajkrat pokazali, da znajo biti konkretni in v 24. minuti so tudi povedli, ko je z roba kazenskega prostora malo z leve strani žogo ob bližnji vratnici v mrežo poslal Maxwel Cornet.

Angleži so nato imeli pobudo, v 42. minuti je Rodri streljal preveč po sredini vrat iz ugodnega položaja, ob koncu polčasa pa je strel Raheema Sterlinga v bližini vrat pravočasno blokiral Cornet.

V uvodu drugega polčasa so izbranci Pepa Guardiole pritiskali, a si dolgo niso priigrali kakšne lepše priložnosti. Zato pa so izenačili v 69. minuti, ko je Sterling podal nazaj na približno 15 metrov, od koder je iz prve streljal Kevin de Bruyne in zadel za 1:1.


V 77. minuti je novo lepo priložnost za City zapravil Gabriel Jesus, ko je slabo streljal iz bližine, dve minuti pozneje pa je Lyon prek Mousse Dembeleja drugič na tekmi zadel za vodstvo z 2:1, potem ko so Francozi, ki so pred tem presenetili že Juventus, izigrali zadnjo linijo Cityja, tako da je Dembele prišel sam pred vratarja in ga ugnal.

V 86. minuti je imel Sterling izjemno priložnost za izenačenje, a je iz bližine žogo poslal čez prazen gol. Že v naslednji minuti je sledila kazen, Dembele je namreč za 3:1 v mrežo pospravil odbito žogo na veliko veselje Francozov.

V preostalih četrtfinalih je PSG ugnal Atalanto z 2:1, Leipzig je z enakim izidom odpravil Atletico Madrid, Bayern pa je s kar 8:2 izločil Barcelono.

Nov evropski klubski prvak in naslednik Liverpoola bo znan 23. avgusta.

Članki iz rubrike