stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 03.08.2020 16:03:43

Preiskava proti predsedniku INFANTINU, kaj bo STORILA FIFA? 'Vse skupaj je zelo nespodbudno!'

Predsednik Fife Gianni Infantino
Reuters
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) se je danes v videokonferenci kritično opredelila do švicarskega tožilstva, ki je prejšnji četrtek sprožilo preiskavo proti predsedniku Fife Gianniju Infantinu.

V nedeljo je objavila, da bo Infantino kljub sproženemu kazenskemu postopku nadaljeval delo predsednika Fife. "Veliko bolj pomembno bi bilo, če bi se ukvarjali s starejšimi primeri, z resnimi sumi korupcije, kot da se ukvarjajo s sestankom med Infantinom in švicarskim državnim tožilcem Michaelom Lauberjem," je dejal generalni sekretar Fife Alasdair Bell, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Bell tudi ni zavrnil navedb, da naj bi šlo pri tem do določenih zarot znotraj Fife. "Čudne stvari so se zgodile. So prijatelji, so tudi tekmeci," je navedel pravnik Bell, ki ni bolj natančno opredelil te teorije, dodal pa je, da bi "padec Infantina gotovo koristil nekaterim ljudem".


Sodišče je prejšnji teden ugotovilo, da je Lauber prikril sestanek in lagal svojim nadzornikom, medtem ko je njegov urad preiskoval obtožbe o korupciji v zvezi s Fifo, vključno s tem, kako sta Rusija in Katar pridobila organizacijo svetovnega prvenstva v nogometu v letih 2018 in 2022.

Bell je danes še izpostavil, da Infantino ni kriv ničesar in da bo Fifa "storila vse, da odkrije resnico", poroča dpa. Prav tako ni neposredno odgovoril na vprašanje, ali Fifa razmišlja o selitvi svojega sedeža iz Švice, a je povedal: "Vse skupaj je zelo nespodbudno."

Infantino je predsednik Fife postal februarja 2016, tri leta kasneje pa je bil izvoljen še za en mandat na čelu krovne mednarodne zveze.

Značke: nogomet, fifa, infantino

Članki iz rubrike