mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 01.08.2020 21:14:46

Londonski derbi v finalu pokala FA je pripadel Arsenalu

Reuters
Nogometaši Arsenala so zmagovalci angleškega pokala FA. V finalu so na praznem Wembleyu z 2:1 (1:1) premagali mestnega tekmeca Chelsea.

Modri so v peti minuti sicer povedli, a nato je za popoln preobrat poskrbel junak dvoboja Gabonec Pierre-Emerick Aubameyang, še v prvem polčasu je zadel iz enajstmetrovke, v drugem pa je tekmo odločil po fantastičnem preigravanju v 68. minuti.

Za Arsenal, ki si je z zmago zagotovil evropske nastope v naslednji sezoni, je bilo to 21. finale in 14. zmaga v tem tekmovanju, v katerem je najuspešnejši med vsemi.

Na začetku jubilejnega, 140. finala sta obe ekipi prikazali napadalno igro. Že v uvodnih napadih sta si obe priigrali priložnost, ob izteku pete minute pa so varovanci Franka Lamparda povedli. Akcijo je začel in končal Christian Pulišić.



V 27. minuti je Nicolas Pepe dosegel lep zadetek, a ga je sodnik zaradi nedovoljenega položaja Pepejevega soigralca pred tem razveljavil. A jeza Arsenalovih igralcev na sodnika ni trajala dolgo, že minuto pozneje je namreč dosodil najstrožjo kazen, potem ko je Cesar Azpilicueta v kazenskem prostoru nepravilno zaustavljal Aubameyanga. Slednji je prevzel odgovornost, vratarja poslal v eno, žogo pa v drugo stran.

Drugi polčas je bil manj zanimiv, po protinapadu pa je tekmo odločil Aubameyang, ki se je v kazenskem prostoru elegantno rešil tekmečevega branilca in prek vratarja poslal žogo v mrežo.

Možnosti Chelseaja so se še zmanjšale v 73. minuti, ko je Hrvat Mateo Kovačić prejel drugi rumeni karton in si prislužil predčasno pot v slačilnico.

Članki iz rubrike