reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ue
ue
0 04.07.2020 19:45:40

SAJ GRE! Cristianu Ronaldu končno uspelo nekaj, za kar si je tako DOLGO PRIZADEVAL! (video)

Reuters
Vodilna ekipa italijanskega Juventus je v 30. krogu igrala mestni derbi s Torinom in zmagala s 4:1.

Juventus je povedel že v tretji minuti z golom Paula Dybale, vodstvo pa podvojil po zadetku Juana Cuadrada v 29. minuti. Andrea Belotti je ob koncu polčasa za 2:1 izkoristil enajstmetrovko, ki jo je zakrivil Matthijs de Ligt z igranjem z roko.

V 61. minuti se je med strelce tako kot Dybala na četrti tekmi zaporedoma vpisal tudi Cristiano Ronaldo in zadel za 3:1. To je bil njegov prvi zadetek s prostega strela v 43 poskusih v dresu Juventusa. Ronaldo ima sicer v tej ligaški sezoni 25 golov, štiri manj od vodilnega Cira Immobileja (Lazio). V 87. minuti je za končnih 4:1 avtogol dosegel Koffi Djidji.


Na tej tekmi pa je 42-letni vratar Juventusa Gianluigi Buffon postavil nov rekord, v elitni italijanski ligi je zbral že 648 nastopov, enega več od dosedanjega rekorderja in legende Milana Paola Maldinija. Buffon, ki je debitiral v ligi pred četrt stoletja, bo tudi v naslednji sezoni igral za Juventus.

Danes sta sicer še dve tekmi, Sassuolo gosti Lecce, za slednjega Žan Majer zaradi poškodbe mišice ne bo igral, ob 21.45 pa se bosta merila še prvi Juventusov zasledovalec Lazio in Milan.

Ta krog se bo končal s sedmimi nedeljskimi tekmami, med katerimi bo Inter Samirja Handanovića gostil Bologno, Cagliari Valterja Birse bo gostil vročo Atalanto Josipa Iličića, Parma Jasmina Kurtića pa bo igrala proti Fiorentini.

Značke: nogomet, ronaldo

Članki iz rubrike