Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ru
ru
0 26.06.2020 10:20:45

SVEŽE! TROFEJNI slovenski trener k legendarnemu Xaviju! Takole je pojasnil svojo odločitev za selitev v …

Profimedia
Branko Tamše je včeraj podpisal pogodbo s katarskim Al Saddom.

To je razkril v današnji izdaji tiskane Ekipe SN in kolegom s sosednjega uredništva pojasnil, zakaj se je odločil za selitev na Bližnji vzhod in kako je prišlo do dogovora.

“Ljubezen katarskega kluba do mene je trajala že kar nekaj časa. Imel sem dovolj časa, da sem razmislil, in po temeljitem razmisleku sem se odločil preizkusiti še v tamkajšnjem rokometu. Pogodbo sem imel na mizi že 14 dni in bil je že skrajni čas, da jo podpišem, ker so si ljudje tam res želeli mojih uslug. Z današnjim (včerajšnjim op. p.) dnem je vse črno na belem, čeprav sem zasledil, da so mediji že kar nekaj časa objavljali, da sem trener Al Sadda, kar pa ni bilo res,” je za Ekipo SN povedal Tamše, ki je v Sloveniji in na Hrvaškem – z Gorenjem, Celjem in Zagrebom – osvojil vse domače lovorike. V zadnjem desetletju, odkar opravlja trenerski posel, ni niti ene sezone zaključil brez osvojenega naslova državnega prvaka.

Zdaj odhaja daleč stran od oči rokometne javnosti, toda ne obremenjuje se z dejstvom, da bi lahko izginil z radarjev. Se lahko zgodi, da bi Slovenija izgubila tako dokazanega trenerja? “Ne vem, iskreno v tem trenutku ne vem. Ampak velikokrat sem v intervjujih že povedal, da veliko dam na svoj notranji glas. In če me ta veže nekam, kjer se dobro počutim, sem srečen in so srečni vsi okoli mene, mi je to najpomembneje. Kjerkoli sem. Kar zadeva slovenski oziroma evropski rokomet, sem vedel, da bo letos zaradi koronavirusa zadeva specifična. Vsi čakajo in tipajo, kako se bo razpletlo, nihče ne ve, kako bo s financami. Dovolj časa sem bil doma na voljo vsem klubom, tudi slovenskim. Neki pogovori so obstajali, ampak o tem zdaj ne bi govoril, sploh o pogovorih iz Slovenije ne, ker je to za menoj. Ni prišlo do realizacije, potem pa je prišla ponudba iz Katarja. Pa še ponudba za delo v tunizijski reprezentanci, ki sicer še ni čisto dorečena, ampak dal sem jim teden dni časa, pa se niso izjasnili, zato sem danes (včeraj, op. p.) zjutraj oddal podpisano pogodbo v Al Sadd.”

Tam nogometno ekipo, mimogrede, vodi legendarni Xavi ... "Vsekakor se dobro sliši. Res je, Xavi je trener v nogometnem klubu, s katerim si delimo trening center ..."

Celoten pogovor z Brankom Tamšetom pa si preberite v današnji tiskani izdaji časnika Ekipa SN.

Članki iz rubrike