pošta, poštar, poštni delavec Svet24.si

Sindikat upravo Pošte Slovenije obtožuje vdora v...

sava dolinka, alge Svet24.si

Ugotavljali bodo, zakaj so se razrasle alge v Savi...

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

nu
nu
0 20.06.2020 08:13:20

O NJEM GOVORI VES SVET! Prejel 10 zadetkov, vendar postavil rekord in postal IGRALEC TEKME (video)

O tem, kako je četrtouvrščena ekipa ruskega prvenstva Rostov proti Sočiju, za katerega je v prvi postavi zaigral tudi Miha Mevlja, nastopila z mladinsko ekipo in izgubila z 10:1, smo poročali že včeraj.

A na dan prihajajo nove in nove podrobnosti o tej bizarni tekmi. Gostje so na tekmo pripotovali brez članov prve ekipe, ker je bila ta zaradi šestih primerov okužbe s koronavirusom v karanteni. Razloga za tako hud poraz pa očitno niso poznali niti nekateri navijači Rostova. Ti so klub javno obsodili, češ kako je mogoče, da je ekipa doživela tako visok poraz.

Vodstvo kluba je tako pripravilo obvestilo za javnost v angleškem jeziku, ki ga objavljamo v celoti:

"Dragi prijatelji,
mnogo ljudi in navijačev Rostova, ki ne razumejo ruskega jezika, ni moglo razumeti, kako se je lahko tekma končala z rezultatom 10:1 v korist Sočija. Zato moramo vsem pojasniti, da je šest naših igralcev okuženih s koronavirusom, posledično pa je celotno prvo moštvo v karanteni.
Nogometni klub Soči je zavrnil predlog, da bi preložili tekmo, zato smo morali na igrišče poslati otroke med 16 in 19 leti. Rezultat je neprijeten, ampak kljub temu želimo ostati pozitivni.
Predvsem želimo poudariti, da je 17-letni vratar Denis Popov zaustavil 15 strelov tekmeca, tudi enajstmetrovko, s čimer je rekorder premier lige. Denis je ukradel šov in pokazal, zakaj si je prislužil nagrado za igralca tekme.
Še en velik dosežek je zadetek, ki smo ga dosegli. Roman Romanov, tudi star 17 let, je dosegel neverjetni zadetek in postal najmlajši strelec v zgodovini našega kluba, uvrstil pa se je tudi med tri najmlajše v zgodovini tekmovanja.
Prepričani smo, da se strinjate, da so se igralci borili za vsak centimeter igrišča, vsak med njimi je pokazal neverjetni karakter. Želimo izraziti hvaležnost navijačem po vsem svetu, ker nas podpirate."

Prvo ime tekme je bil gostujoči 17-letni vratar Denis Popov, o katerem govori vsa Rusija, glas o njegovi predstavi pa se že širi po svetu. Prejel je deset zadetkov, vendar je bil izbran za igralca tekme. S petnajstimi obrambami je namreč postal rekorder v ruskem prvenstvu. V 26. minuti je Antonu Zabolotnjiju ubranil enajstmetrovko.

denis popov

Značke: rostov, soči, rusija

Članki iz rubrike