Šolta Svet24.si

Foto: Na priljubljenem hrvaškem otoku z dodatnimi...

mrtvašnica, krsta Svet24.si

Zakonca se z adrenalinskih počitnic vračata v ...

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
0 10.06.2020 13:21:20

Ibrahimović in Kaka SKUPAJ v tem visokoletečem projektu? Kontroverzni lastnik NAPOVEDUJE NEKAJ VELIKEGA

Profimedia
Da je projekt dobil zagon, je pomagal tudi koronavirus. Načrti so veliki.

Italijanska nogometna zveza je odločila, da se tretjeligaško tekmovanje ne bo nadaljevalo, v serie B so tako napredovali Vicenza, Reggina in Monza. Vodstvo slednje, ki denimo še nikoli ni bila del elite, že napoveduje silovit naskok na serie A. V Monzi pravijo, da bodo v drugi ligi plesali le eno leto, da bodo pač ekspresno napredovali med najboljše.

So visokoleteči cilji moštva iz predmestja Milana, velikega približno kot Maribor, presenetljivi? Niti ne, če vemo, da je lastnik nekdanja alfa in omega Milana Silvio Berlusconi. Z Monzo želi narediti nekaj podobnega, kot mu je uspelo z nekdanjim velikanom evropskega nogometa. Nekdanji politik in še vedno premožen podjetnik, predvsem pa kontroverzna osebnost je pred slabima dvema letoma kupil Monzo. Za predsednika je postavil svojega brata Paula, v klub je spravil tudi svojo nekdanjo desno roko Adriana Gallianija.

berlusconi
vszi


Berlusconijevo podjetje Fininvest je doslej v klub investiralo 25 milijonov evrov, napoveduje pa še večja vlaganja. Predvsem pa želi iz Monze narediti stabilnega prvoligaša. Jasno je, da se bo novi član serie B to poletje močno okrepil. Berlusconi je precej prahu dvignil z izjavo, da v klub prihajata dve veliki imeni. "Ibrahimović in Kaka sta bila že prej na seznamu naših želja, vendar smo morali  zaradi znanih okoliščin njun prihod postaviti na stran. No, nikoli ne reci nikoli ..." Berlusconi želi k svojemu novemu projektu zvabiti tudi nekdanjega slovenskega reprezentanta Valterja Birso, v tej sezoni člana Cagliarija. 


Monza je ob prekinitvi serie C v skupini A zasedala prvo mesto, imela je 16 točk prednosti pred zasledovalci.

Osemintridesetletni Ibrahimović ima pogodbo z Milanom do 30. junija. Rdeče-črni imajo sicer možnost podaljšati sodelovanje za eno sezono, a Švedu v primeru, če se bo dogovoril z Berlusconijem, bržčas ne bodo delali težav. Kaka je že precej časa igralsko upokojen, v Monzi naj bi dobil eno od pomembnejših funkcij v vodstvu kluba.

Članki iz rubrike