Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 26.05.2020 20:56:21

Končan je veliki DERBI NEMŠKEGA PRVENSTVA: Imamo tudi že novega prvaka?

Reuters
V derbiju vodilnih ekip nemške nogometne lige je danes Bayern v Dortmundu premagal Borussio z 1:0 (1:0). Z novo zmago se se Bavarci še utrdili v vodstvu bundeslige, po 28 krogih imajo pred najbližjimi zasledovalci že sedem točk naskoka. Do konca sezone je še šest krogov.

Nemška nogometna bundesliga se po prisilnem premoru zaradi koronakrize hitro vrača na sceno. Potem ko so prvenstvo v Nemčiji nadaljevali s 26. krogom pred desetimi dnevi, so konec tedna igrali tekme 27. kroga, že danes in v sredo pa so na sporedu že tekme 28. kroga.

Osrednji dvoboj tega kroga je bil seveda današnji obračun vodilnih. Tekma, ki bi v običajnih okoliščinah do zadnjega kotička napolnila stadion za 80.000 gledalcev v Dortmundu, ki bi poskrbeli za izjemno vzdušje, je v času okrevanja po epidemiji minila ob povsem drugačni kulisi, ki je postala začasna nemška nogometna realnost.

Obe ekipi sta pokazali, da jima kriza ni vzela vetra iz jader, saj sta bili do danes neporaženi na zadnjih šestih dvobojih. Pred derbijem so ju na lestvici ločile štiri točke, zdaj je Bayern naredil pomemben korak k novemu naslovu.

Domačini so imeli danes še dodaten motiv, saj jih je Bayern jeseni na domačem stadionu premagal kar s 4:0. Po drugi strani pa sta se pomerili doslej najboljša ekipa na domačem terenu (Borussia s 33 točkami), Bayern pa kot najboljša ekipa v gosteh (29 točk).

Eden glavnih mikov pa je bil seveda tudi strelski dvoboj mladega domačega zvezdnika Erlinga Haalanda (v spomladanskem delu sezone deset golov) in Bayernovega Roberta Lewandowskega (27 golov v sezoni).



Danes sicer nista zadela v polno, tudi golov ni bilo toliko kot pred pol leta, a so se pa spet veselili Bavarci. Domačim je pripadel uvod tekme, pozneje pa so gostje vzpostavili ravnotežje. Vratar gostov Manuel Neuer, ki je danes igral 400. tekmo v bundesligi, je bil po začetni napaki v prvi minuti, ko ga je rešil Jerome Boateng, nato zanesljiv.

Na drugi strani pa je napako v 43. minuti naredil tudi domači vratar Roman Bürki. Stal je predaleč iz gola, tako da ga je Joshua Kimmich presenetil z natančnim strelom z roba kazenskega prostora.

Ta zadetek pa je nazadnje pomenil tudi zmago za Bayern, saj nadaljevanje, ko sta bili ekipi povsem enakovredni, ni več prineslo spremembe.

Bayern ima zdaj 64 točk, Borussia ostaja druga s 57, tretji je Leipzig s 54.

Danes bodo zvečer na sporedu še tekme Werder Bremen - Borussia Mönchengladbach, Eintracht Frankfurt - Freiburg in Bayer Leverkusen - Wolfsburg. Leipzig Kevina Kampla bo igral v sredo proti Herthi.

Značke: nogomet, nemčija

Članki iz rubrike