roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 17.05.2020 16:09:48

PADAJO REKORDI! Takšne gledanosti BUNDESLIGE še ni bilo! Tu so številke!

Reuters
Sobotni zagon nemške bundeslige je pred televizijske zaslone v Nemčiji prikoval več kot šest milijonov gledalcev. Televizija Sky je tako postavila rekord gledanosti za omenjeno nogometno prvenstvo, je poročal spletni portal DWDL.

Ob pol štirih popoldne, ko so se začele prve tekme, tudi med Schalkejem in Borussio Dortmundom, je Sky na svojem plačljivem programu zabeležil 3,68 milijona gledalcev. To je več kot dvakrat toliko, kot se jih na običajno nogometno soboto zbere pred malimi zasloni.

Temu pa je treba dodati še 2,45 milijona ljudi, ki so si tekmo ogledali na brezplačnem programu Skya.

Na plačljivih programih si je nogomet ogledalo 27,4 odstotka ljudi, na brezplačnem pa 18,2 tistih, ki so imeli prižgan televizor.

V starostni skupini med 14 in 49 let si je nogometno dogajanje ogledalo več kot 60 odstotkov ljudi, kar je absolutni rekord za Sky.

Sezona 2019/20 v bundesligi se je kot prva od velikih petih evropskih lig v soboto nadaljevala za zaprtimi vrati, potem ko je bila zaradi pandemije novega koronavirusa dva meseca prekinjena.

Ni pa ponoven zagon prvenstva razveselil vseh, tako so ljudje proti nadaljevanju prvenstva protestirali v Kölnu, kjer bo tamkajšnja ekipa danes gostila Mainz. Protestniki so na transparente zapisali: "Naš denar je pomembnejši od vašega zdravja," "Bundesliga za vsako ceno," in "To ni moj FC (nogometni klub, op. STA)".

Članki iz rubrike