Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.05.2020 19:52:04
Deli članek:

BRUTALNO pravilo v bundesligi: Če se zgodi TO, bodo gostje DOBILI TRI TOČKE!

Reuters

Naslednji konec tedna se bo nadaljevala nemška bundesliga.

Gre za prvi korak k postopni vrnitvi v normalo po strogih ukrepih zaradi novega koronavirusa. Toda stvari vsaj za zdaj ne bodo take, na kakršne smo (bili) navajeni.

Upoštevati bo potrebno kopico pravil in ukrepov, da se bo sezona lahko nadaljevala. Eno med njimi pa še posebej bode v oči. To namreč pravi, da bodo gostujoči ekipi za zeleno mizo pripadle vse tri točke, če se med tekmo pred stadionom pojavijo domači navijači.

"Pogovarjali smo se s številnimi navijači in jih prosili naj ostanejo doma. Če se pojavijo, bomo avtomatično izgubili dvoboj. Pravila so res zelo stroga. Vodstvo lige bo gostom dodelilo zmago, če se pred stadionom med tekmo pojavi večje število domačih navijačev in s tem ogrozijo javno zdravje. Sem pa prepričan, da so naši navijači dovolj pametni. V zadnjih dveh mesecih so upoštevali pravila in pomagali lokalni skupnosti, še posebej starejšim," je dejal športni direktor Eintrachta, v Mariboru rojeni Fredi Bobič.

Poleg tega pravila je še veliko drugih, ki se jih bodo morali držati nogometaši in vsi, ki bodo prisotni na tekmi. To pa bo izjemno težko, saj se človek lahko hitro spozabi in naredi kakšno 'neumnost'.