nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 30.04.2020 00:14:20

VOJNA NA BEOGRAJSKIH ULICAH! Hud spopad Delij in Grobarov ter ubogi policist, ki je skušal narediti red

Reuters
Pandemija koronavirusa in ostri ukrepi niso uspeli preprečiti hudega spopada navijaških frakcij beograjskih klubov.

Nogomet je na prisilnem počitku, ne pa tudi navijači. Vsaj v Beogradu je na ulicah kljub izrednim razmeram vroče. Včeraj se je zaiskrilo deset pred četrto popoldne, v bližini stadiona Partizana je skupina navijačev Crvene zvezde v zasedi pričakala svoje črno-bele tekmece. Napad je bil silovit, približno 30 huliganov na vsaki strani se je mlatilo s palicami in drugim priročnim orožjem, zaslišali so se tudi streli.

Navijači, ki so času primerno nosili tudi maske, a so jih - da bi zakrili identiteto - v resnici že pred koronavirusom, so se v nekem trenutku razbežali na vse strani. A zatišje ni trajalo dolgo, kmalu zatem je prišlo nedaleč stran še do enega krvavega obračuna.

policija
Reuters


Zanimivo, pretep je skušal prekiniti policist, ki se je slučajno znašel na 'kraju zločina', vendar sam v kardelu volkov ni imel nikakršnih možnosti. Naposled je na svojem motociklu skušal zbežati, a so ga huligani začeli loviti. Vsaj en avto z navijači v njem je silovito krenil za njim, potem pa je policist v paniki zapeljal kar v velik reklamni pano in se lažje poškodoval.

Iz urgentnega bloka so sporočili, da niso zabeležili niti en poziv iz 'fronte', kar daje slutiti, da poškodovanih v bitki ni bilo. Ali pa so navijači za svoje ranjene kolege poskrbeli kar sami.

Do krvoločnega spopada naj bi po nekaterih informacijah prišlo zaradi - grafitov. Sovražno nastrojeni skupini si medsebojno že nekaj časa uničujeta grafite na beograjskih zidovih, domnevno naj bi bili prebarvani tudi murali nekaterih tragično umrlih članov obeh navijaških skupin.

Policija intenzivno išče udeležence pretepa, za zdaj so za zapahi končali le trije huligani. 

Značke: delije, grobari, pretep

Članki iz rubrike