Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

STA
STA
0 27.04.2020 18:09:05

BBC: V Italiji bodo 4. maja nogometaši začeli najprej individualne treninge

Reuters
Nogometaši italijanskih prvoligašev bodo, po poročanju britanskega BBC, individualne treninge začeli že 4. maja, medtem ko bodo na skupinske treninge morali počakati do 18. maja, je dejal italijanski premier Giuseppe Conte, ki je napovedal postopno rahljanje ukrepov zaradi pandemije novega koronavirusa.

"Športniki lahko začnejo individualne treninge 4. maja in skupinske 18. maja, potem pa bomo ocenili, če so izpolnjeni pogoji za dokončanje sezone. Prepričati se moramo, da bo za vse kar se da varno, če se odločimo za ta korak. Smo veliki ljubitelji športa in ne želimo, da bi naši športniki zboleli," je po poročanju BBC v televizijskem nastopu dejal Conte.

V Italiji obstaja upanje, da bi se serie A nadaljevala med 27. majem in 2. junijem ter končala v prvi polovici avgusta.

"Sem velik pristaš nogometa. Tako kot številnim Italijanom se je tudi meni zdelo zelo čudno, ko je bilo prvenstvo prekinjeno, ampak mislim, da tudi najbolj zagreti navijači razumejo, da ni bilo druge možnosti," je bil odkrit Conte.

Dodal je, da, ko se bo 4. maja začelo sproščanje ukrepov, morajo ljudje še vedno ohraniti medsebojno razdaljo enega metra in dveh pri telesnih aktivnostih.


Italijanska nogometna zveza (FIGC) upa, da bo v začetku maja začela testiranje igralcev na novi koronavirus, da bi se tako varno vrnili nazaj na treninge, začrtali pa so tudi že zdravniški protokol. Za začetek treningov bodo skupino igralcev, člane strokovnega štaba, ekipe zdravnikov in fizioterapevtov testirali, potem pa izolirali podobno kot v poletnem trening kampu.

Obstajajo tudi načrti, da bi za vsak uporabljen test za nogometaše bolnišnicam darovali pet testov, da se ne bi pojavljale kritike, da nogomet porablja prepotrebne teste.

Mednarodni sindikat poklicnih nogometašev FIFPro pa ob tem skrbi, kakšen signal s tem pošiljajo širši javnosti. "Ali s tem javnosti pošiljamo pravo sporočilo in vzpodbujamo zdravo vrnitev v normalno življenje ali pošiljamo napačno sporočilo, da za nogomet veljajo drugačna pravila?" se sprašujejo v FIFPro.

Italijanska prva liga je po številnih okužbah med nogometaši tekmovanje prekinila 9. marca. Do konca ostaja še 12 krogov, na vrhu lestvice pa je točko pred Laziem Juventus.

Kdaj se bodo nogometaši na treninge vrnili v Veliki Britaniji, še vedno ni jasno. Vlada sicer načrtuje sestanke z zdravstvenim osebjem glavnih športnih organizacij, da bi dosegli dogovor za čimprejšnjo vrnitev na treninge, navaja BBC.

Članki iz rubrike