Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu, sta
nu, sta
17.04.2020 16:07:09
Deli članek:

BUM! Znana USODA premier lige! TOLE so odločili klubi!

Reuters

Se bo angleško prvenstvo nadaljevalo ali dokončno prekinilo?

To vprašanje so si navijači angleških premierligašev, najbolj pa Liverpoola, ki bi imel v normalnih okoliščinah pred seboj avtocesto do svojega prvega naslova angleškega prvaka od ustanovitve premier lige, postavljali več tednov. Zdaj so dobili prve konkretne odgovore.

Angleški nogometni klubi v premier league so se po današnjem sestanku zavezali, a bodo v vsakem primeru dokončali sezono 2019/20, o terminih tekem pa niso razpravljali. Elitno angleško prvenstvo je bilo po pandemiji novega koronavirusa prekinjeno 13. marca, tekmovanje pa se po vladni prepovedi zagotovo ne bo nadaljevalo vsaj do 7. maja.

Člani elitnega angleškega ligaškega tekmovanja so se na današnjem sestanku strinjali, da se sezona nadaljuje tudi po 30. juniju in odigrajo vseh manjkajočih 92 tekem.

Iz premier league so sporočili, da so z vsemi ekipami razpravljali o zapletenih scenarijih načrtovanja nadaljevanja prvenstva, skupni cilj vseh pa je, da tekmovanje nadaljuje šele tedaj, ko bodo razmere za igro varne in po dovoljenju vladnih institucij.

Elitno angleško ligaško nogometno tekmovanje je bilo začasno zaustavljeno devet krogov pred koncem. Do prekinitve je bil v najboljšem položaju Liverpool, ki je imel - sicer ob odigrani tekmi več - kar 25 točk prednosti pred drugouvrščenim Manchester Cityjem.

Kdaj se bo prvenstvo nadaljevalo? Zagotovo ne pred 30. aprilom, potem pa … Kdo bi vedel. Dejstvo pa je, da bodo tribune samevale …