mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
1 09.04.2020 09:32:24

SRAM ME JE, DA SEM SRB! Trener Sturma razkril, kaj je storil že dvakrat, da bi ...

Profimedia
Nenavadno, še posebej če gre za Srba, ki so pregovorno ponosni na svoje korenine.

V pogovoru za angleški The Guardian je srbski strokovnjak Nestor El Maestro, ki se je pred 37 leti v Beogradu rodil kot Nestor Jevtić, priznal, zakaj je še dvakrat zamenjal svoje ime.

Sram ga je srbskega porekla. Ko se je z osmimi leti preselil v Anglijo, je svoje ime spremenil v John Smith. "Po toliko letih v Angliji, sem se že počutil kot Britanec, bilo pa me je sram, da prihajam iz Srbije, ki je bila takrat v svetu poznana kot agresor. Tiranu Slobodanu Miloševiću so sodili zaradi vojnih zločinov," je razlagal Nestor, ki je kot otrok v živo spremljal tekme Crvene zvezde.



"Ko sem dopolnil 18 let, sem se kot John Smith počutil nekoliko neumno. Moji starši so govorili z drugačnim naglasom, zato sem se vrnil k prvotnemu imenu, ki mi je bilo vedno všeč - Nestor. V času najstniške norosti sem priimek spremenil v El Maestro, to se je slišalo kul. Zdaj sem El Maestro že dalj časa, kot sem bil Jevtić, tako da sem s tem priimkom že naučil živeti," je še dodal.

Beograjčan je bil najprej trener v mlajših selekcijah Valencie in dunajske Austrie, potem pomočnik trenerja v Schalkeju, Hannovru, HSV-ju in Austrii, prvi trener članskega moštva pa je bil v Spartaku iz Trnave, sofijskem CSKA-ju in zdaj graškem Sturmu.

Članki iz rubrike