900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 26.03.2020 16:56:47

SIJAJNO! Nemški VELIKANI združili moči, da bi pomagali finančno šibkejšim

Reuters
V teh težkih časih prihaja v bundesligi do izraza velika solidarnost.

Nogometni kvartet velikih nemških klubov se je odločil v teh časih velike negotovosti, ko je celotni svetovni šport ustavljen zaradi pandemije novega koronavirusa, pomagati finančno šibkejšim klubom, da bodo lahko premostili težke čase. Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig in Bayer Leverkusen bodo v ta namen dali 20 milijonov evrov.

Kot je poročala nemška tiskovna agencija DPA, bodo nemški udeleženci lige prvakov oblikovali skupni premostitveni finančni sklad, iz katerega bodo lahko črpali klubi prve in druge nemške lige, ki jih je kriza najbolj prizadela.


Omenjena bogata četverica bo v tem nevsakdanjem in hvalevrednem dejanju solidarnosti redistribuirala 12,5 milijona evrov z naslova domačih televizijskih pravic, 7,5 milijona evrov pa bo šlo iz njihovih lastnih rezerv. Krovna nemška federacija DFL bo nato poskrbela, da bo denar šel v prave roke, torej tistim klubom, ki ga najbolj potrebujejo.

"Ta pobuda še enkrat kaže, da solidarnost v bundesligi ni zgolj beseda. Izvršni odbor DFL se bi rad v imenu naše družine klubov zahvalil štirim nemškim predstavnikom v ligi prvakov," je sporočil prvi mož nemške zveze Christian Seifert.

V Nemčiji so zaradi pandemije do 30. aprila zaustavljene vse aktivnosti na igriščih. Sezono 2019/20 bodo poskušali nadaljevati in končati poleti.

Številni klubi so se znašli v nezavidljivem položaju. Če sezone ne bo mogoče končati, bo tudi manj sredstev od televizijskih pravic. Tudi če bodo poskušali sezono izpeljati do konca, pa bodo tekme verjetno potekale pred praznimi tribunami, kar pomeni, da ne bo zaslužka od prodanih vstopnic in drugih izdelkov.

Članki iz rubrike