20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 15.03.2020 16:46:45

Koronavirus Uefo primorala v REVOLUCIONARNO odločitev glede LIGE PRVAKOV?

Različnim informacijam o dogajanju v nogometu po izbruhu pandemije novega koronavirusa ni videti konca. Španski športni časnik As poroča, da Evropska nogometna zveza, ki jo vodi Slovenec Aleksander Čeferin, preverja tudi možnost, da bi se letos finale lige prvakov končal v obliki finalnega turnirja s četverico udeležencev.

Kot piše časnik, bi Uefa in evropski nogomet pridobili predvsem na času. Namesto domačih in povratnih polfinalnih tekem ter finala bi zadostovali dve polfinalni tekmi, takoj nato pa 30. maja načrtovani finale v Istanbulu. Enako naj bi se zgodilo z evropsko ligo, kjer bo finale 27. maja gostil Gdansk.


Zaradi koronavirusa sta obe tekmovanji trenutno ustavljeni. V ligi prvakov morajo nogometaši odigrati še štiri tekme osmine finala, četrtfinale, polfinale. V evropski ligi pa so nogometaši odigrali le prvih šest tekem osmine finala, zato je časa za spremembo razporeda še manj. Kakšen dodatni termin bi na ta način dobila tudi nacionalna ligaška tekmovanja.

A zaenkrat gre le za ugibanja, saj ni jasno, kako se bo kriza razpletala. Prve nove odločitve pa bo Uefa kljub temu sprejela že v torek na videokonferenci. Glavna tema bo seveda kako naprej, saj ne gre le za končanje ligaških tekmovanj, pač pa tudi za morebitno prestavitev evropskega prvenstva.

Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike