komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
1 15.03.2020 14:48:52

KORONAVIRUS kosi BREZ MILOSTI! Umrl človek, ki je dal nogometu KULTNI SIMBOL, na katerem so Slovenci ...

vszi
Umrl arhitekt legendarnega stadiona.

Številka umrlih zaradi koronavirusa je v Italiji iz dneva v dan višja. Zdaj je s "škornja" prišla naslednja žalostna vest, da je v 93. letu starosti umrl legendarni arhitekt, ki je veliko dal tudi nogometu. Vittorio Gregotti je namreč oblikoval stadion Luigi Ferraris v Genovi, ki je vsem bolje poznan kot Marassi. Marassi je legendarni stadion, eden najbolj prepoznavnih stadionov v Italiji. Nekateri pravijo tudi, da je "najbolj angleški stadion" na Apeninskem polotoku. Kot poročajo italijanski mediji, je Gregotti umrl zaradi pljučnice, ki pa je bila posledica prav okužbe z virusom covid-19. Pri tej starosti seveda ne moremo govoriti o kakršnikoli tragediji, a vsako življenje je vredno, kot da bi bilo edino ... Sploh za najbližje in sorodnike ... V bolnišnici v Milanu je tudi njegova žena, katere zdravstveno stanje se je precej zapletlo.

marassi
Profimedia

Marassi, ki je med drugim gostil tekme svetovnega prvenstva leta 1990, je bil sicer zgrajen že davnega leta 1910, ko se Gregotti še ni rodil, toda da ima stadion današnjo obliko, ki jo je dobil leta 1989, so zasluge prav preminulega arhitekta.

marassi
Profimedia

Na tem stadionu so igrali številni slovenski nogometaši. Gotovo največji pečat je pustil legendarni Srečko Katanec, ki je, tako kot Vid Belec, igral za Sampdorio, kjer se ta hip kali mladi napadalec Nik Prelec. Katanec je bil član zgodovinsko gledano najbolj uspešne generacije Sampdorie, ki je osvojila naslov državnega prvaka in igrala tudi v finalu lige prvakov. Član Genoe je Rok Vodišek, za ta klub so igrali Valter Birsa, Luka Krajnc, Enej Jelenič, Tim Matavž in Dejan Lazarević.

katanec sampdoria
vszi

Značke: marassi, sampdoria, genoa

Članki iz rubrike