callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

matjaz kek Ekipa24.si

Kaj je želel povedati Matjaž Kek? Selektor z ...

jožef m Njena.si

Ljubezen na vasi: To so kandidatke Jožefa ...

nogometasi slovenija portugalska mm Ekipa24.si

Pozor! Sprememba ure sprejema za slovenske ...

nu
nu
0 05.03.2020 22:13:03

KORONAVIRUS napada nogomet! Sum okužbe pri EVROPSKEM VELIKANU, pozitiven tudi bivši REPREZENTANT, ki...

Reuters
Koronavirus dviguje prah tudi v svetu nogomet.

Vse bolj se zdi, da bo koronavirus še nekaj časa povzročal tudi hude težave v svetu nogometa. Največja kriza vlada v Italiji, kjer so za ta mesec prepovedali vse tekme ob prisotnosti gledalcev, z virusom, ki je prišel tudi do Slovenije, pa se hkrati spopada vse več klubov. Kot poroča De Telegraaf, se je sum virusa pojavil kar pri evropskem velikanu Ajaxu. V karanteno je tako moral pomočnik trenerja Christian Poulsen, nekoč odlični branilec, ki je med drugim igral tudi za Juventus in Liverpool. Danec se je pretekli teden udeležil zabave za rojstni dan, po kateri je bila pri enemu od udeležencev kasneje potrjena prisotnost koronavirusa. V domačo karanteno sta morala tudi neimenovani fizioterapevt in trener za telesno pripravo Alessandro Schoenmaker. Pri nobenem od naštetih ni bila potrjena prisotnost virusa.


Je bil pa zato na testu pozitiven Thomas Kahlenberg, nekdanji reprezentant Danske, ki danes službuje pri Brondbyju. Kahlenberg je igral tudi za Auxerre in Wolfsburg, z virusom pa naj bi se okužil na izletu v Amsterdamu. Kot so potrdili pri Brondbyju, je moralo poleg Kahlenberga v karanteno še 13 drugih članov kluba.

Medtem so v Angliji za vse prihajajoče tekme premier lige prepovedali - rokovanje! Hkrati se že širijo govorice, da bi tudi Otočani lahko sledili zgledu Italijanov in stadione zaprli za gledalce. 

Značke: koronavirus, ajax

Članki iz rubrike