baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

katarina braniselj Lady

Pobegnil s kraja nesreče

Marine Le Pen Necenzurirano

Populistična desnica nima rešitev, ker jih ni ...

golob navijaci Reporter.si

Takšen je Golob brez ljubimkanja in razkazovanja ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

\"V mojem srcu ima posebno mesto, saj gre za eno meni najljubših stvaritev Revija Stop

Znani obrazi o najljubših poletnih melodijah

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
0 04.03.2020 16:58:41

Norveška SENZACIJA Haaland ima bratranca, ki je ŠE BOLJŠI od njega

Profimedia
V nogometnih krogih je završalo, Norvežani namreč sestavljajo napadalno vrsto, ki bo strah in trepet na svetu.

Morda zveni pretirano, a vendarle dejstva govorijo Norvežanom v prid. O Erlingu Brautu Haalandu, ki je z desetimi zadetki v tem trenutku za Robertom Lewandowskim (11) drugi strelec letošnje lige prvakov, je vse znano. Devetnajstletni visoki napadalec ruši vse pred seboj in je v nekaj mesecih osvojil svet.

Nekdanji član Salzburga, od letošnjega zimskega prestopnega roka dalje pa napadalec dortmundske Borussie dosega zadetke kot po tekočem traku. V tej sezoni je na 31 tekmah avstrijskega in nemškega prvenstva dosegel kar 40 zadetkov. V bundesligi je na sedmih tekmah v zgolj 422 minutah dosegel devet zadetkov.

Toda Haaland ima bratranca Alberta Brauta Tjaalanda, ki je komaj dopolnil 16 let in naj bi bil po besedah norveških strokovnjakov še boljši od njega. Pred nekaj dnevi je debitiral za člansko ekipo Bryneja, v mlajši selekciji pa je na le 15 tekmah dosegel 34 zadetkov - več kot dva na srečanje.



"Debitirati za prvo ekipo - to so bile moje sanje. Ne morem verjeti, da sem jih uspel uresničiti tako mlad. Haaland? On je moja inspiracija. To, kar je doslej naredil, je neverjetno. In to, da mu uspeva iz tekme v tekmo," je navdušen mladi Tjaaland.

Tudi Tjaaland je - tako kot njegov starejši bratranec - visok, močan in hiter, predvsem pa ima zelo dober občutek za gol.

Norveška reprezentanca tako dobiva smrtonosni napadalni dvojec, s katerim bo sejala strah med obrambnimi igralci. Če jima dodamo še nadarjenega Martina Odegaarda, kot klasično desetko, ki ga je madridski Real posodil Realu Sociedadu, postane hitro jasno, da je prihodnost Norvežanov precej svetla.

Značke: norveška, haaland

Članki iz rubrike