Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 27.02.2020 15:10:31

NEPRIČAKOVANO: Liverpoolu uspeva neverjetno, po rekordnem zapravljanju je odjeknila TA NOVICA!

Evropski nogometni prvak Liverpool, sicer tudi vodilni v angleški ligi, je objavil, da je imel v zadnjem finančnem letu pred obdavčitvijo 50 milijonov evrov profita, čeprav je v tem obdobju vložil za klub rekordnih 265 milijonov evrov za okrepitve.

V tem obdobju so prišli Alisson Becker, Naby Keita, Fabinho in Xherdan Shaqiri. "Ta krepitev podpore finančne trajnosti kluba nam omogoča pomembne vložke v igralske okrepitve in infrastrukturo," je dejal glavni operativec Liverpoola Andy Hughes.

"To, da smo bili sposobni vložiti več kot 260 milijonov evrov v igralce v tem finančnem obdobju, je rezultat uspešne poslovne strategije, posebej bi pri tem izpostavil znatno povišanje komercialnih prihodkov," je pojasnil Hughes in dodal, da strošek nogometa sicer še naprej raste pri prestopih, a ključno je, da imajo stabilen finančni položaj, ki jim omogoča živeti v okviru zmožnosti in trajnostno voditi klub.



Kot poroča spletna stran rdečih, je promet v primerjavi s prejšnjim finančnim obdobjem zrasel za 17,14 odstotka oziroma 93 milijonov evrov na skupno 634 milijonov evrov.

Liverpool je v prejšnji sezoni osvojil ligo prvakov, v domačem prvenstvu pa je končal za prvakom Manchester Cityjem. Trenutno pa v domači ligi vodijo za 22 točk pred Cityjem in so na pragu svojega prvega državnega naslova po letu 1990.

Značke: nogomet, anglija, finance

Članki iz rubrike