Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.02.2020 12:30:19
Deli članek:

NE, tega zagotovo NISTE PRIČAKOVALI: V zimskem presotpnem roku je NAJVEČ ZAPRAVIL ta klub!

vszi

Na zadnji januarski dan se je v največjih evropskih ligah končal zimski prestopni rok.

Ker vsi največji in najbogatejši klubi niso ravno veliko zapravljali, se je na prvem mestu pa izdatkih za nove igralce znašlo precej presenetljivo ime.

Verjetno niste pričakovali, da boste na vrhu tovrstne lestvice našli Hertho, ki jo najdemo na 13. mestu nemške bundeslige, in jo čaka še kar nekaj dela v boju za obstanek. Berlinčani so za okrepitve zapravili 78 milijonov evrov. Najdražji novinec je bil Krzysztof Piatek, za katerega je Milan iztržil 27 milijonov, Loucas Tousart iz Lyona je Nemce stal dva milijona manj, cena Matheusa Cunhe (Lepzig) je bila 15 milijonov, Santiago Ascacibar iz Stuttgarta pa je prišel v zameno za 11 milijonov evrov.

Na drugem mestu najdemo Napoli, ki je za osvežitev zasedbe plačal 65,5 milijona evrov, prav tako pa je uspel dokončati že nekaj poslov, ki bodo dokončno izpeljani poleti. Tretje mesto je zasedel Monaco s 65 milijoni evrov.

Manchester United se je uvrstil na četrto mesto, rdeči vragi so za kapetana lizbonskega Sportingu Bruna Fernandesa plačali 55 milijonov evrov. Sta se pa kluba dogovorila še za različne bonuse, ki bi Portugalcem lahko navrgli še okoli 25 milijonov evrov.

Peto mesto pa je pripadlo zadnji ekipi španskega prvenstva. Espanyol je iz Benfice pripeljal Raula de Tomasa za 20 milijonov evrov, iz Rayo Vallecana je za polovico te vsote prišel Embarba, Cavrero (Getafe) je stal devet milijonov, Olazabal (Levante) pa 1,5 milijona evrov.

Reuters