Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
08.01.2020 10:00:03
Deli članek:

V DINAMU niso mogli verjeti. To, kar je storila BARCELONA, je ŽALJIVO

Cropix

Kje bo v nadaljevanju sezone igral Dani Olmo?

Za Danijem Olmom je sijajna jesen v dresu zagrebškega Dinama, ki ga je pripeljala vse do debija v španski izbrani vrsti. Enaindvajsetletni mladenič, ki ima z modrimi sklenjeno pogodbo do poletja 2021, je vroč, zelo vroč, saj se za soigralcem Petra Stojanovića ozira kar nekaj klubov z namenom, da bi ga privabili v svoje vrste. V preteklih dneh so najbolj odmevala namigovanja, da je na naslov kluba iz Maksimirja prispela ponudba Barcelone, ki ga je pred leti izpustila iz rok.


Kmalu zatem je udarila informacija, da naj bi bila ponudba lažna, vendar ni bila. To so potrdili tudi Zagrebčani, ki hkrati ne skrivajo, da jih je užalila višina odškodnine, ki naj bi jo bil pripravljen odšteti katalonski velikan – 10 milijonov evrov z nekaterimi bonusi, ki bi lahko končni znesek precej povečali.
"Ne, ponudba ni bila lažna. Poslal jo je moj kitajski partner, ki dela v agenciji skupaj z menoj in ima polno pooblastilo Barcelone. Naj Dinamo odgovori na njo, če misli, da ni prava. Zagotavljam vam, da bi prišla nova. Zapisan znesek ni bistven, v pogajanjih je licitacija nekaj običajnega, ampak vsi vedo, kdaj bo Olmu potekla pogodba. Nihče ne želi plačevati astronomske odškodnine, če bi ga lahko že naslednje poletje dobil za veliko manj denarja, kot so si zamislili v Maksimirju," je za Sportske novosti povedal igralčev hrvaški zastopnik Andy Bara, ki skupaj s Špancem Juanmom Lopezom skrbi za Olmovo kariero. "In ne drži, da bi se moral klub neposredno oglasiti klubu. Tako delajo samo Nemci, Španci in Italijani to počnejo prek agentov," je pristavil menedžer, ki smo ga pred leti spoznali na Bonifiki, kjer je skrbel za koprski igralski mozaik.
Kakšen bo razplet? Dinamo si obeta okrog 30 milijonov odškodnine, vsekakor pa več kot 20 milijonov, a časa je vse manj, oteževalna okoliščina za hrvaške prvake pa je tudi ta, da Dani Olmo vsaj za zdaj noče podpisati nove pogodbe. Če bo pri tem vztrajal in če bo pri izjemno visoki odškodnini vztrajal tudi Dinamo vse do te mere, da se prestop januarja ne bo zgodil, bi lahko sanjske dneve 21-letnega vezista zamenjali peklenski. V klubu namreč ne skrivajo kaj prida, da bi se Dani Olmo v primeru, da ne podpiše pogodbe do poletja 2024, od februarja znašel na tribuni …