Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.01.2020 10:20:18
Deli članek:

Šok za Barcelono: Tega si pred superpokalom niso želeli, to je BOLEČ UDAREC! Glavni krivec pa ... (video)

Reuters

Real je z odliko opravil z generalko pred španskim superpokalom, Barcelona pač ne ...

Real je v soboto popoldne z odliko opravil svoje delo in v sklopu 19. kroga v gosteh premagal nogometaše Getafeja. S tem je na lestvici za točko prehitel Barcelono, ki je bila na vrsti v večernih urah. A ta je popolnoma razočarala svoje navijače, na tekmi, na kateri je morala biti zmaga nujna, je iztržila zgolj točko.

Espanyol, ki je trenutno zadnji na lestvici španske lige, je v 88. minuti izenačil na 2:2, glavnega krivca za neuspeh pa so španski mediji označili mladega Frankieja de Jonga. Slednji je nekaj minut pred zadnjim zadetkom na tekmi prejel drugi rumeni karton in si s tem prislužil pot v slačilnico, gostujoči nogometaši pa so ostali z igralcem manj na igrišču. Veliko zaslug za uspeh domače ekipe gre tudi nekdanjemu vratarju Reala Diegu Lopezu, ki je zbral pet obramb, na drugi strani se je rezervist Neto, ki je dobil priložnost zaradi poškodbe Marc-Andreja ter Stegna, izkazal le enkrat.

Z remijem pa Barcelona ni le izgubila prednosti pred Realom na lestvici španske lige, ampak je to predvsem slaba popotnica pred superpokalom. Četrtkov polfinalni dvoboj bo na sporedu v Džedi, tekmec pa madridski Atletico. S takšno predstavo v Savdski Arabiji Katalonci ne bodo prišli do finala, v primeru uspeha pa bi jih tam čakal zmagovalec dvoboja Valencia - Real.