Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 12.12.2019 23:25:16

ŠPORAR zadel, v izločilnih bojih lige Europa le dva Slovenca

vszi
Znanih je vseh 32 udeležencev 1/16 finala nogometne evropske lige. Med tistimi, ki bodo nadaljevali, je tudi Apoel Vida Belca in Romana Bezjaka.

Apoel je v zadnjem krogu gostil Sevillo in potrdil prvo mesto v skupini A z zmago z 1:0. Belec je branil celo tekmo, Bezjaka pa ni bilo v ekipi.

Verbič pa je z Dinamom lovil zmago proti odpisanemu Luganu Domna Črnigoja, a na koncu igral le 1:1, potem ko je Viktor Cigankov za domače izenačil šele v 94. minuti. Verbič zaradi kazni ni igral, Črnigoj pa je v igro vstopil v 84. minuti.

V skupini H sta bila neuspešna CSKA Moskva Jake Bijola, ki je danes sicer zmagal z 1:0 v Barceloni proti Espanyolu (Bijol je igral od 86. minute), in Ferencvaros Mihe Blažiča, ki je igral 1:1 v gosteh proti Ludogorcu. Primorski branilec je odigral vso tekmo za madžarskega velikana-

V skupini I je brez 1/16 finala ostal St. Etienne Roberta Berića, potem ko je izgubil v Wolfsburgu z 0:1 (Berić je igral celo tekmo). Nemci in Gent, ki je ugnal Oleksandrijo z 2:1, so napredovali.



V skupini K pa sta napredovala Braga, ki je s 4:2 zmagala pri Slovanu iz Bratislave (Andraž Šporar je igral celo tekmo ter dosegel gol in podajo za Slovan, Kenan Bajrić pa je igral od 76. minute za Slovan), ter Wolverhampton, ki je s 4:0 odpravil Besiktas.

V 1/16 finala so tako Sevilla, Apoel, Basel, Getafe, Sporting, Lask Linz, Celtic, Cluj, Espanyol, Gent, Wolfsburg, Braga, Wolverhampton, Manchester United, Alkmaar, Malmoe, Koebenhavn, Arsenal, Eintracht, Porto, Rangers, Ludogorec, Istanbul Basaksehir in Roma.

Iz lige prvakov se bodo tem pridružili Brugge, Olympiacos, Šahtar Donjeck, Bayer Leverkusen, Salzburg, Inter Milano, Benfica in Ajax.

Žreb parov 1/16 finala bo v ponedeljek v Nyonu.

Članki iz rubrike