zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Robert Balantič
Robert Balantič
1 12.12.2019 10:40:35

NORA ŽELJA! Vršič vse dela za to, da bi lahko presegel LEGENDO MARIBORA: Boste videli, da se ...

Jurij Kodrun
Poleti se je znašel na razpotju. V Ljudskem vrtu so se odločili, da z njim ne bodo podaljšali sodelovanja, zato se je bil Dare Vršič prisiljen podati novemu izzivu naproti. Pri 35 letih. Koprčani od prvega trenutka niso skrivali želje, da bi ga znova privabili na Bonifiko, kjer je v sezoni 2009/10 prispeval nadvse pomemben delež k zgodovinskemu naslovu prvaka. Takrat je užival, uživa tudi v novi zgodbi na Obali. In danes je prepričan, da je povlekel pravo potezo.

Ko se je poleti začelo govoriti o možnosti selitve Dareta Vršiča na Bonifiko, so bili mnogi prepričani, da si bo naš sogovornik morda raje izbral kaj drugega. Še posebej po tem, ko so se pogovori malce zavlekli. »Koper se mi je takoj zdel super ideja, a sem na začetku nekoliko dvomil, da bi lahko našli skupni jezik glede finančnih pogojev sodelovanja. Skozi pogovore smo potem dosegli kompromis, a na koncu je pri meni pretehtala želja po igranju. Kmalu sem dojel, da mi Koper omogoča to, kar potrebujem, kar si želim – da bom igral v ambiciozni ekipi, da bom užival v igranju nogometa, tako da denar nato ni bil odločilnega pomena. Ni bil prioriteta in menim, da sem za nadaljevanje kariere izbral super okolje.«

Dal bom vse od sebe, da bi presegel Handanovića
Dobili smo občutek, kot bi se pogovarjali z igralcem, ki je šele na začetku svoje poti … »Mar res? Uf, to me nadvse veseli. Verjemite, da ne čutim, da bi me leta kakorkoli ovirala. Ne počutim se, kot bi bil pred koncem kariere. O tem ne razmišljam, nočem razmišljati. Delam na sebi, trudim se, da bi bil čim bolje pripravljen, upam le, da ne bo poškodb. Prav gotovo si želim, da bi lahko igral čim dlje. Trenutno sem član vzorno urejenega kluba in ekipe, v kateri dejansko uživam. Preprosto se veselim igranja nogometa, na konec nisem niti pomislil. Naj traja čim dlje. Tudi do 40. leta. In še čez. Zakaj pa ne?« je pripovedoval Dare Vršič.



To je počel tako prepričljivo, da smo dobili občutek, da se morda pogovarjamo z nekom, ki bi nekoč v prihodnosti utegnil postaviti starostni rekord v igranju med elito. Za zdaj je v lasti Amela Mujčinovića, spomladi bo žezlo skoraj gotovo prevzel Jasmin Handanović. Oba sta vratarja, da bi na prvoligaškem prizorišču lahko spremljali vezista v petem desetletju svojega življenja, pa … »Hja, potrudil se bom in poskusil, da bi presegel Hando. Boste videli, da se bom. Dal bom vse od sebe, da bi bilo tako. Kot sem že omenil, skrbim za svoje telo, treniram še dodatno. Hkrati si tudi z načinom življenja in z načinom prehrane, s katerim sem imel v preteklosti nemalo težav, prizadevam ostati v dobri formi, da bi bil kos izzivom in mlajšim igralcem. V tem trenutku se počutim zares odlično, povrhu imam tudi motivacije še na pretek,« se je odzval Dare Vršič.

CELOTEN POGOVOR DARETOM VRŠIČEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: vršič, slovenija, koper

Članki iz rubrike