stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
10 05.11.2019 00:43:11

BOMBA! Hrvaški prvaki se iz Zagreba selijo v Slovenijo! V STOŽICE ali LJUDSKI VRT?

Iz Zagreba prihaja neverjetna novica o tem, da bo Dinamo svoje tekmece gostil bodisi v Ljubljani bodisi v Mariboru.

Morda se bodo modri preselili celo na Madžarsko, obstaja tudi možnost, da bodo ostali kar na Hrvaškem. Gre za evropske tekme v času gradnje novega stadiona. Zdaj je jasno, da bo ta zrasel na mestu, kjer danes stoji Dinamov objekt, ki Hrvaški ni v ponos.

Na Hrvaškem pravijo - potem ko je bilo v preteklih letih več različnih možnosti, nešteto idej in projektov -, da je to končna rešitev. V pisarni zagrebškega župana Milana Bandića pravijo, da zdaj ni več umika. Stadion se bo zgradil za 60 milijonov evrov, tribune, ki bodo sprejele 30 tisoč gledalcev, bodo imele dve nadstropji, vsi sedeži bodo ogrevani in pokriti s streho, VIP-sektor bo imel 2000 mest, v notranjosti modernega objekta bodo številni šanki, dolgi 15 metrov, trgovine, gostinska ponudba in muzej 'Plava galerija'.

novi maksimir


Med gradnjo bo Dinamo tekme hrvaške lige in domačega pokala gostil kar v Kranjčevićevi, za evropske obračune pa to ne bo dovolj dobra rešitev. V nekaj naslednjih sezonah bo Dinamo svoj domicil poiskal drugje. Prva ideja je bila Osijek, ki bo tudi dobil novi stadion, a je vprašanje, kdaj se bo to zgodilo. Za zdaj v Slavoniji komaj občudujejo maketo, prve lopate pa še niso zasadili v zemljo. Druga možnost je reška Rujevica, ki pa je za evropske tekme premajhna.

Najbolj realno je, da se bo Dinamo za tekme lige prvakov ali lige Europa preselil v tujino, v soseščino. V Zagrebu pravijo, da imajo Slovenci in Madžari dobro, predvsem pa primerno infrastrukturo. Ljubljana in Maribor sta blizu, navsezadnje je Dinamo (tako kot tudi Hajduk) v sezoni 1993/94 - takrat na bežigrajskem stadionu - že gostoval kot domačin na evropski tekmi.

Članki iz rubrike