kartoskop Dobra karma

Kartoskop za obdobje med 23. in 29. septembrom

Vedeževalka, prerokovalka, sveča, vedeževanje, prerokovanje, šloganje Svet24.si

Upanje je izpuhtelo, Karin so našli mrtvo v morju...

tonin ugrabitev2 Reporter.si

Ko ti oblast stopi v glavo: kako se je Tonin dal ...

Janša, Hojs Svet24.si

Grozi (ne)ministru Hojsu dve leti zapora?

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

esmeralda-rupnik Njena.si

Ljubezen po domače: Hud udarec za Esmeraldo

nu
nu
10 05.11.2019 00:43:11

BOMBA! Hrvaški prvaki se iz Zagreba selijo v Slovenijo! V STOŽICE ali LJUDSKI VRT?

Iz Zagreba prihaja neverjetna novica o tem, da bo Dinamo svoje tekmece gostil bodisi v Ljubljani bodisi v Mariboru.

Morda se bodo modri preselili celo na Madžarsko, obstaja tudi možnost, da bodo ostali kar na Hrvaškem. Gre za evropske tekme v času gradnje novega stadiona. Zdaj je jasno, da bo ta zrasel na mestu, kjer danes stoji Dinamov objekt, ki Hrvaški ni v ponos.

Na Hrvaškem pravijo - potem ko je bilo v preteklih letih več različnih možnosti, nešteto idej in projektov -, da je to končna rešitev. V pisarni zagrebškega župana Milana Bandića pravijo, da zdaj ni več umika. Stadion se bo zgradil za 60 milijonov evrov, tribune, ki bodo sprejele 30 tisoč gledalcev, bodo imele dve nadstropji, vsi sedeži bodo ogrevani in pokriti s streho, VIP-sektor bo imel 2000 mest, v notranjosti modernega objekta bodo številni šanki, dolgi 15 metrov, trgovine, gostinska ponudba in muzej 'Plava galerija'.


novi maksimir


Med gradnjo bo Dinamo tekme hrvaške lige in domačega pokala gostil kar v Kranjčevićevi, za evropske obračune pa to ne bo dovolj dobra rešitev. V nekaj naslednjih sezonah bo Dinamo svoj domicil poiskal drugje. Prva ideja je bila Osijek, ki bo tudi dobil novi stadion, a je vprašanje, kdaj se bo to zgodilo. Za zdaj v Slavoniji komaj občudujejo maketo, prve lopate pa še niso zasadili v zemljo. Druga možnost je reška Rujevica, ki pa je za evropske tekme premajhna.

Najbolj realno je, da se bo Dinamo za tekme lige prvakov ali lige Europa preselil v tujino, v soseščino. V Zagrebu pravijo, da imajo Slovenci in Madžari dobro, predvsem pa primerno infrastrukturo. Ljubljana in Maribor sta blizu, navsezadnje je Dinamo (tako kot tudi Hajduk) v sezoni 1993/94 - takrat na bežigrajskem stadionu - že gostoval kot domačin na evropski tekmi.

Članki iz rubrike