martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno delate ...

alec baldwin, hilaria baldwin Svet24.si

Zvezdnikova žena doživela še drugi spontani splav

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Kmalu bodo plače višje, a tudi računi

Vili Resnik-iskreno Nova Dobra karma

"Kaj sem preživljal kot otrok v reji, si ljudje ...

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

nu
nu
10 05.11.2019 00:43:11

BOMBA! Hrvaški prvaki se iz Zagreba selijo v Slovenijo! V STOŽICE ali LJUDSKI VRT?

Iz Zagreba prihaja neverjetna novica o tem, da bo Dinamo svoje tekmece gostil bodisi v Ljubljani bodisi v Mariboru.

Morda se bodo modri preselili celo na Madžarsko, obstaja tudi možnost, da bodo ostali kar na Hrvaškem. Gre za evropske tekme v času gradnje novega stadiona. Zdaj je jasno, da bo ta zrasel na mestu, kjer danes stoji Dinamov objekt, ki Hrvaški ni v ponos.

Na Hrvaškem pravijo - potem ko je bilo v preteklih letih več različnih možnosti, nešteto idej in projektov -, da je to končna rešitev. V pisarni zagrebškega župana Milana Bandića pravijo, da zdaj ni več umika. Stadion se bo zgradil za 60 milijonov evrov, tribune, ki bodo sprejele 30 tisoč gledalcev, bodo imele dve nadstropji, vsi sedeži bodo ogrevani in pokriti s streho, VIP-sektor bo imel 2000 mest, v notranjosti modernega objekta bodo številni šanki, dolgi 15 metrov, trgovine, gostinska ponudba in muzej 'Plava galerija'.


novi maksimir


Med gradnjo bo Dinamo tekme hrvaške lige in domačega pokala gostil kar v Kranjčevićevi, za evropske obračune pa to ne bo dovolj dobra rešitev. V nekaj naslednjih sezonah bo Dinamo svoj domicil poiskal drugje. Prva ideja je bila Osijek, ki bo tudi dobil novi stadion, a je vprašanje, kdaj se bo to zgodilo. Za zdaj v Slavoniji komaj občudujejo maketo, prve lopate pa še niso zasadili v zemljo. Druga možnost je reška Rujevica, ki pa je za evropske tekme premajhna.

Najbolj realno je, da se bo Dinamo za tekme lige prvakov ali lige Europa preselil v tujino, v soseščino. V Zagrebu pravijo, da imajo Slovenci in Madžari dobro, predvsem pa primerno infrastrukturo. Ljubljana in Maribor sta blizu, navsezadnje je Dinamo (tako kot tudi Hajduk) v sezoni 1993/94 - takrat na bežigrajskem stadionu - že gostoval kot domačin na evropski tekmi.

Članki iz rubrike