sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

nu
nu
0 21.10.2019 11:16:49

UAU! Uefa PREPOVEDALA vstop na tekmo s Chelseajem! NORO, kaj bodo v Londonu naredili navijači AJAXA!

Reuters
Ajax bo 5. novembra na Stamford Bridgu igral tekmo lige prvakov s Chelseajem.

Nizozemski velikan, ki je v minuli sezoni zaigral v polfinalu najmočnejšega klubskega tekmovanja na svetu, je tudi v tej sezoni nadvse uspešen. Po dveh krogih je z dvema gladkima zmagama na vrhu skupine H, Ajax je s 3:0 slavil z Lillom in z enakim izidom še v Valencii. Evforija v Amsterdamu je temu primerna, navijači pa se komaj brzdajo. No, za Uefina merila, gredo pogosto čez rob. Potem ko so v prejšnji sezoni divjali na tekmi z Benfico, je Evropska nogometna zveza Ajax kaznovala s 50 tisočaki in mu izrekla opomin, češ kazen bo precej hujša, če se izgred ponovi. Ker se je ravno to zgodilo že na prvem letošnjem gostovanju - v Valencii, se je Uefa hitro odzvala. Novi ukrep je neposredno kaznoval navijače Ajaxa, ki eno leto ne smejo kupiti vstopnic za gostujoče tekme.

ajax navijaci 1
Reuters


Težava leži v tem, da je več kot 2000 Ajaxovih navijačev že kupilo letaske karte in uredilo bivanje v Londonu med 5. in 6. novembrom, ko bodo Nizozemci v 4. krogu gostovali pri Chelseaju. Navijači se ne želijo odreči privlačnemu gostovanju v angleški prestolnici, navsezadnje imajo že priskrbljene aranžmaje. Da pa ne bi preveč varčevali z glasilkami, so prišli na noro idejo - preko twitterja so kontaktirali nižjeligaša iz Londona Leyton Orient, ki prav 5. novembra igra tekmo z mlado zasedbo Brightona.

"Dragi Leyton Orient, ali ste pripravljeni sprejeti 2000 Ajaxovih navijačev? Sistematično in brez povoda nas Uefa kaznuje. Precej nas je že rezerviralo namestitev in prevoz, zato prihajamo v London. Vi lahko tvegate le odlično vzdušje in večne spomine," so zapisali Nizozemci.

Angleži so odgovorili: "Zavedamo se, da obstaja interes Ajaxovih navijačev, da bi si ogledali našo tekmo z U21 zasedbo Brightona. Vzpostavili bomo kontakt z Ajaxom, da bi lahko kar najbolje uredili to zadevo."

Tekma bo na stadionu Breyer Group v severovzhodnem delu Londona. Objekt sprejme 9271 gledalcev.

Značke: ajax, navijači

Članki iz rubrike