Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 18.10.2019 18:26:32

POZOR, VSE JE JASNO! Kluba sta se EKSPRESNO HITRO dogovorila, EL CLASICO ima nov datum!

Da El Clasica ne bo na sporedu prihodnjo soboto, je zdaj verjetno že vsakomur jasno. Kluba pa sta se medtem že dogovorila za nadomestni datum.

Potem ko je vodstvo španske nogometne lige zaradi varnostnih tveganj v Barceloni prestavilo enega največjih športnih spektaklov na svetu, nogometni derbi med Barcelono in Relaom, ki bi moral biti 26. oktobra na stadionu Camp Nou, sta kluba našla nov termin. Barcelona je kot nadomestni datum predlagala 18. december, tekmeci iz Madrida so se s tem strinjali.

Zaradi politične negotovosti v Kataloniji po obsodbi katalonskih političnih voditeljev zaradi vstaje proti oblastem v Madridu je španska nogometna zveza danes uradno odpovedala el clasico. To bi bila sicer prva domača tekma Barce po obsodbi deveterice katalonskih voditeljev, ki je sprožila val protestov in splošno stavko v Kataloniji.

Kluba sta hitro sklenila dogovor o nadomestnem terminu; zveza jima je sicer dala na voljo konec tedna za uskladitev, sicer bi sama določila nov datum. Njun predlog je pričakovala v ponedeljek, a sta tekmeca pohitela in se hitro dogovorila.

barcelona real


Pri Barci so predlagali sredo, 18. decembra, Real je privolil, datum pa mora potrditi še španska zveza oziroma vodstvo tekmovanja. V igri je bil še en datum, 7. december, ki bi ga španska liga sicer raje odobrila, ker je ta dan sobota. Toda če bi el clasico prestavili na 7. december, bi morala oba udeleženca prestaviti za takrat načrtovana ligaška dvoboja z Mallorco oziroma Espanyolom, 18. decembra, ki je termin za španski pokal, pa sta oba kluba prosta.

Pri Barceloni so sporočili, da bodo spoštovali odločitev o prestavitvi derbija, čeprav poudarjajo, da bi po njihovem mnenju tudi tekma ob prvotno načrtovanem terminu minila brez težav.

UPOR ŠTIRIH KLUBOV
Da prestavitev el clasica ni vsem povšeči, je jasno. Ne gre le za številne navijače, ki imajo že kupljene vstopnice in predvsem letalske karte, gre tudi za klube, ki bi z Barcelono oziroma Realom po razporedu igrali neposredno po derbiju. Oglasili so se iz taborov Valladolida, Levanteja, Leganesa in Betisa. Prva dva se bosta srečala s Katalonci, druga dva z Realom - v istem tednu, ko bi moral biti na sporedu el clasico oziroma takoj po tekmi vseh tekem. To je tudi teden, ko so na sporedu trije krogi, el clasico pa bi moral biti prva tekma za Barcelono in Real v tem tednu. In prej omenjeni štirje klubi so prepričani, da so oškodovani, saj se bodo zdaj pomerili z velikanoma, ki bosta spočita ...

Članki iz rubrike