900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 18.10.2019 17:24:09

KONEC JE! STAČAJ! Poslovil se je klub, ki je bil tudi malo slovenski

Ni pomagalo niti deset milijonov evrov, ki jih je sin lastnika položil na mizo. Tožilec je le zamahnil z roko, črna luknja je pač prevelika ...

Sodišče v Palermu je sprejelo predlog tožilca in nogometni klub Palermo, trikratnega pokalnega podprvaka, ki je sicer 29 sezon preživel v Serie A, proglasilo za nelikvidnega. Andrea Zamparini, sin kontroverznega lastnika Maurizia Zamparinija, je dal na mizo 10 milijonov evrov, da bi klub 'preživel', vendar je tožilec ta predlog zavrnil, saj naj bi bilo premalo denarja za rešitev. 


Klub iz Sicilije je najbolj svetle trenutke doživel v zadnjih 20 letih, ko je bil trikrat peti v najmočnejši italijanski ligi, v tem času so izmenjaje v rožnatih dresih igrali Luca Toni, Andrea Belotti, Edinson Cavani, Paulo Dybala, Javier Pastore, Simon Kjaer, Kamil Glik, Andrea Barzagli, Franco Vazquez in mnogi drugi, tudi Josip Iličić, ki seveda tudi sodi v to kategorijo.

palermo ilicic
Profimedia


Ob Iličiću so bili člani Palerma tudi Armin Bačinović, Siniša Anđelković, Jasmin Kurtić in Aljaž Struna. Slovenski nogometaši so v tem klubu postali močno zaželeni po evropski tekmi z Mariborom v sezoni 2010/11, ko je most – predvsem med štajersko prestolnico in glavnim mestom Sicilije – zgradil agent Amir Ružnić.

Vendar, težave v klubu so se kopičile. Pred dvema letoma je vodstvo kluba pristalo pod drobnogledom oblasti, malverzacij ni bilo več mogoče skriti. Palermo je to sezono po izključitvi iz Serie B začel v četrti ligi. Mesto je na vse pretege skušalo najti rešitev, a je bil očitno današnji udarec neizbežen.

Bo Palermo krenil po poti Fiorentine in Parme, ki sta ugasnila, zamenjala imeni in krenile od začetka. Danes sta člana elitne Serie?

Značke: sodišče, nogomet

Članki iz rubrike