sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
1 28.08.2019 08:28:17

Kakšne spremembe, KOLIKO DENARJA? Liga prvakov pred novo VELIKANSKO TRANSFORMACIJO

Po poročanju angleških medijev se kmalu obetajo nove velikanske spremembe tekmovalnega sistema v evropskem klubskem nogometu.

Če je verjeti poročilom angleških kolegov The Suna, bomo kmalu, v sezoni 2023/24 v ligi prvakov videli precej razširjen tekmovalni sistem v skupinskem delu tekmovanja.

Ta naj bi bil po novem sestavljen iz štirih skupin, vseboval pa bi osem klubov, kar pomeni kar 14 tekem v skupinskem delu pred izločilnimi boji od četrtfinala naprej.

To seveda pomeni še bolj natrpan urnik, zaradi česar so predvsem angleži tisti, ki po besedah otoških medijev zadržujejo razvoj načrtov, saj bi to pomenilo, da bi bil njihov drugi pokal po kakovosti (ligaški) skorajda brezpredmeten.

ceferin agnelli
Twitter/UEFA


Uefa poleg tega bojda načrtuje še tretje evropsko tekmovanje, s čimer bi število evropskih preizkušenj naraslo iz 407 na 647, obenem pa naj bi velikim moštvom prineslo še več dobička, prihodek pa naj bi se gibal tudi v devetmestnih številkah (doslej so najboljši v ligi prvakov zaslužili nekje med 50 in 80 milijonov evrov).

Pobudnik ideje je po besedah angleške sedme sile glavi mož Juventusa Andrea Agnelli, sicer velik prijatelj predsednika Uefe Aleksandra Čeferina.

Za zdaj še ni jasno, kako se bodo predstavniki premier lige dogovorili z združenjem evropskih klubov (ECA), kar naj bi bila glavna težava pred izvedbo novih sprememb v ligi prvakov.

Članki iz rubrike