Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 15.08.2019 09:17:19

GROZNO RAZKRITJE! Mrtva sta bila ŽE PRED NESREČO, šokantna zastrupitev je PRETRESLA VSE!

Instagram
Britanski preiskovalci razkrivajo, kaj naj bi botrovalo tragični nesreči letala, na krovu katerega je bil argentinski nogometaš Emiliano Sala.

Emiliano Sala in njegov pilot David Ibbotson sta januarja letela iz Nantesa v Cardiff, kjer bi moral argentinski nogometaš nadaljevati z obetavno kariero. A zgodila se je nesreča, letalo z dvema osebama na krovu pa ni prišlo do cilja. Klasična letalska nesreča, so mislili. 

Doživela sta žalostno usodo, nekaj mesecev pozneje so našli razbitine letala in truplo nesrečnega nogometaša, med tem ko je truplo pilota še zmeraj pogrešano. Nesreči naj bi po prvih ocenah, ki so veljale vse do zdaj, botrovalo slabo vreme, ki ju je spremljalo celo pot. No, zdaj pa so preiskovalci razkrili podrobnosti nesreče.

Očitno ni bilo kriv vreme, ampak uhajanje ogljikovega monoksida v notranjost kabine. Kot so pokazale toksikološke preiskave, je imel Sala v krvi velike količine tega plina, kar je bilo po vsej verjetnosti usodno. Manjše količine niso nevarne, pri višjih pa oseba lahko umre, kar naj bi se zgodilo tudi s pilotom. Argentinski nogometaš je imel kar nekaj odstotkov višjo vsebnost od smrtne doze. 

Zanimivo, razkritje prihaja ravno zdaj, ko Hrvaško pretresa zelo podobna nesreča na luksuzni jahti. tam je šlo za nemarnost kapitana in lastnika ladje, ki sta na lastno pest napak vgradila dodaten bencinski agregat. Ni pa znano, zakaj je ogljikov monoksid v kabino uhajal v kabini znanega nogometaša. Šokirana družina se je zavila v molk, po poročanju medijev pa zaročenka in starši zahtevajo preiskavo, kdo in kako je odgovoren za zastrupitev.    

Značke: sala, nesreča

Članki iz rubrike