natalia in charlie Odkrito.si

Ko pred kamerami preskakujejo ljubezenske iskrice ...

slape, prometna nesreča Svet24.si

VIDEO: Takšno razdejanje je povzročil pobegli ...

plesen Svet24.si

To se zgodi, če živiš v toksičnem okolju!

bernard brscic norma korosec bobo Svet24.si

Ljubezen na desnici: med Bernardom Brščičem in ...

miro cerar dopust 1 Svet24.si

Miro Cerar se je javil z letošnjega dopusta

SIT2018_polfinale1_fotoMiroMajcen-162 Njena.si

Ana Klašnja kar zgoraj brez

rebeka dremelj Njena.si

Rebeka Dremelj ogorčena nad egoistično družbo

nu
nu
0 15.08.2019 09:17:19

GROZNO RAZKRITJE! Mrtva sta bila ŽE PRED NESREČO, šokantna zastrupitev je PRETRESLA VSE!

Instagram
Britanski preiskovalci razkrivajo, kaj naj bi botrovalo tragični nesreči letala, na krovu katerega je bil argentinski nogometaš Emiliano Sala.

Emiliano Sala in njegov pilot David Ibbotson sta januarja letela iz Nantesa v Cardiff, kjer bi moral argentinski nogometaš nadaljevati z obetavno kariero. A zgodila se je nesreča, letalo z dvema osebama na krovu pa ni prišlo do cilja. Klasična letalska nesreča, so mislili. 

Doživela sta žalostno usodo, nekaj mesecev pozneje so našli razbitine letala in truplo nesrečnega nogometaša, med tem ko je truplo pilota še zmeraj pogrešano. Nesreči naj bi po prvih ocenah, ki so veljale vse do zdaj, botrovalo slabo vreme, ki ju je spremljalo celo pot. No, zdaj pa so preiskovalci razkrili podrobnosti nesreče.

Očitno ni bilo kriv vreme, ampak uhajanje ogljikovega monoksida v notranjost kabine. Kot so pokazale toksikološke preiskave, je imel Sala v krvi velike količine tega plina, kar je bilo po vsej verjetnosti usodno. Manjše količine niso nevarne, pri višjih pa oseba lahko umre, kar naj bi se zgodilo tudi s pilotom. Argentinski nogometaš je imel kar nekaj odstotkov višjo vsebnost od smrtne doze. 

Zanimivo, razkritje prihaja ravno zdaj, ko Hrvaško pretresa zelo podobna nesreča na luksuzni jahti. tam je šlo za nemarnost kapitana in lastnika ladje, ki sta na lastno pest napak vgradila dodaten bencinski agregat. Ni pa znano, zakaj je ogljikov monoksid v kabino uhajal v kabini znanega nogometaša. Šokirana družina se je zavila v molk, po poročanju medijev pa zaročenka in starši zahtevajo preiskavo, kdo in kako je odgovoren za zastrupitev.    

Značke: sala, nesreča

Članki iz rubrike