Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.08.2019 21:15:17
Deli članek:

Če ne bo čudeža/čudežev, potem MARIBOR že pozna naslednjega tekmeca

Profimedia

Maribor nima prav veliko razlogov za optimizem, da bo jesen dočakal v Evropi.

Že nekaj časa je znano, da se bo Maribor v primeru izpada proti Rosenborgu v play-offu kvalifikacij za evropsko ligo udaril z boljšim iz obračuna med bolgarskim Ludogorcem in valižanskim prvakom TSN. Zdaj že lahko zapišemo, da bo naslednji evropski tekmec Maribora bržkone Ludogorec, če seveda slovenski prvaki čez slab teden dni na Norveškem ne bodo vstali od mrtvih.

Ludogorec je podobno kot Rosenborg večino dela opravil že na prvi tekmi. Bolgari so na domačem igrišču slavili kar s 5:0 in potreben bo preobrat bibličnih razmer, da bi skromni Valižani na povratni tekmi lahko nadoknadil zaostanek. Razlika v kvaliteti ekip je enostavno prevelika.

Kar se Mariborčanov tiče, upanje umira zadnje pravijo, pa se vijoličasti nadejajo, da bodo na Norveškem pripravili preobrat in se uvrstili v "playoff" lige prvakov, kjer bi jih pričakal bodisi zagrebški Dinamo, bodisi madžarski Ferencvaroš. A v to po anemični sredini predstavi verjamejo le še največji optimisti med pristaši vijoličastih. Realnost pravi, da se bodo za mesto v skupinskem delu lige Europa pomerili z bolgarskim prvakom. Združeni narodi imenovani Ludogorec pa so v četrtek pokazali mišice.