stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 18.07.2019 13:16:23

Hrvaški nogomet dela ČUDEŽE: Na tega nogometaša so že vsi pozabili, zdaj bo postal eden NAJDRAŽJIH!

Reuters
Hrvaški nogometaši so očitno vroča roba.

Marko Rog je doživel neverjeten vzpon. Hrvaški nogometaš je leta 2015 iz nogometnega kluba Split prestopil k Dinamu, ta prestop pa je dvignil ogromno prahu, saj je takrat komaj 19-letni vezist poskrbel za rekord v hrvaški ligi. Do tistega trenutka še noben hrvaški klub ni odštel 5 milijonov evrov za nogometaša iz hrvaške lige, zaradi česar so od njega mnogi pričakovali veliko.

Po zgolj eni sezoni se je spet preselil, okrepil pa vrste italijanskega velikana, ki se v zadnjih letih vsaj malo hodi v zelje Juventusu. Neapeljčani so za mladega Hrvata odšteli 15 milijonov evrov, z njim pa podpisali petletno pogodbo. V prvih dveh sezonah je v serie A vknjižil 52 nastopov, a ni upravičil visokih pričakovanj. Italijani so ga pred začetkom minule sezone posodili Sevilli, kjer pa se tu ni ravno naigral.



Morda pa zdaj prihajajo novi in predvsem boljši časi, saj se je oglasil Cagliari. Moštvo slovenskega vezista Valterja Birse je v mlademu Hrvatu očitno prepoznalo igralca, ki bi se odlično vklopil v ekipo, za malce pozabljenega nogometaša, ki pri 23 letih za seboj nima ravno hvale vredne kariere, pa odštelo 15 milijonov evrov. A Napoli si obeta še dodaten zaslužek, z različnimi bonusi pa bi se odškodnina na koncu povzpela na skoraj neverjetnih 20 milijonov evrov.

S tem je kar naenkrat postal eden najdražjih hrvaških nogometašev vseh časov. Za primerjavo: za podoben znesek je pred leti Mario Mandžukić iz Atletica prestopil k Juventusu, Luka Modrić iz Dinama k Tottenhamu, Nikola Kalinić iz Fiorentine k Milanu, Ivan Perišić iz Wolfsburga k Interju in celo Ivan Rakitić iz Seville k Barceloni. Stari novi rekorder je od letos Mateo Kovačić, ki ga je Chelsea od Reala odkupil za okroglih 50 milijonov evrov.

Značke: rog, hrvaška, cagliari

Članki iz rubrike