Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

nu
nu
1 28.06.2019 14:59:35

NORO! Rekli so, da je z več kot 200 km/h UBIL SEBE IN KOLEGA! Resnica je ŠOKANTNO DRUGAČNA!

Jose Antonio Reyes ni umrl kot prestopnik.

Ko so mu na dan njegove smrti 1. junija na finalu lige prvakov v Madridu namenili minuto molka, so nekateri dejali, da tega ne bi smeli storiti. Motil jih je namreč junaški status človeka, ki je po prvih poročilih sebe in bratranca ubil pri tem, ko naj bi po avtocesti norel s kar 237 kilometri na uro. Policija je govorila o precej preveliki hitrosti, mediji so izbrskali celo natančno številko (omenjenih 237) in obveljalo je, da je Reyes močno kršil zakon z nadvse nevarno, celo noro vožnjo. 

Najbolj se je na tovrstno početje pokojnika spravil nekdanjih odlični vratar Santiago Canizares, prikimavali so mu mnogi, seveda pa niso mogli vedeti, da so edino sramotno vlogo v tej zgodbi odigrali policija in mediji. Tako namreč kažejo izsledki preiskave, ki je potekala zadnjih 27 dni in je pokazala nekaj povsem drugačnega. Namreč da je Reyes vozil znotraj okvirjev (ali le kanček nad njimi) dovoljenega, grozljive posledice nesreče pa so bile splet brutalnega naključja. 

Po zanesljivih izračunih španskih sodnih izvedencev Reyes ni kriv ničesar. Na odseku z omejitvijo 120 km/h je vozi s hitrostjo med 111 in 128 - zagotovo ne nad 128, po vsej verjetnosti pa nekje na polovici omenjenih vrednosti. Zakaj torej od avtomobila, ki je s ceste zletel s precej večjo hitrostjo, ni ostalo nič? Počila mu je zadnja guma, pri tem pa je nizek, športni avtomobil s šasijo zadel asfaltno podlago in se od nje kot puščica odbil najprej v ograjo, nato pa prek nje, kjer je zagorel. 

Vsi dolgujejo in dolgujemo pokojniku veliko opravičilo, še bolj žalostno pa je pri vsem skupaj še eno dejstvo, ki so ga sporočili španski sodni izvedenci. Namreč da bi enaka nesreča, ki bi se pri tej hitrosti zgodila eno sekundo (pozor, eno sekundo) pozneje minila praktično brez hujših posledic za potnike v avtomobilu. Neverjetno.     

Značke: reyes, nesreča, sevilla

Članki iz rubrike