profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 26.06.2019 15:27:17

DEKLETA, PAZITE SE reprezentanta Egipta, soigralca Mohameda Salaha

Profimedia
Nogometna zveza Egipta je suspendirala Amrja Wardo, ki je bil del reprezentance na afriškem prvenstvu, ki ga gosti prav Egipt, zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju.

Petindvajsetletnega vezista grškega kluba Atromitosa (posojen s strani Paoka) je obtožilo več žensk, njihova pričevanja so se ta teden pojavila na številnih družbenih omrežjih.

Vodstvo zveze je na svoji spletni strani zapisalo, da se je za suspenz Warde odločilo po posvetu s tehničnim in administrativnim delom reprezentance. Za francosko tiskovno agencijo AFP je kazen potrdil tudi selektor Ihab Leheita, ki o podrobnostih ni želel govoriti. "Zagotovo ga ni več v ekipi. Moramo se osredotočati le na današnjo tekmo z Demokratično republiko Kongo."

Ena od deklet, ki jo je Warda povabil v hotelsko sobo, je povedala: "Ko sem ga zavrnila, je postal agresiven. Obnašal se je odvratno."



Potem se je oglasilo še drugo dekle, ki je od nogometaša dobivala fotografije in videoposnetke, na katerih je gol. "On ni normalen. On je 'sesksualni predator'. Najhuje je, da sem se zanj urejala. Več mesecev me je nadlegoval in mi grozil. Morala sem se pretvarjati, da mi je všeč. Če tega nisem storila, se je razjezil in postal nasilen. Rekla sem mu, da to, da je znan nogometaš, še ne pomeni, da želim videti njegov spolni ud."

Nogometaš je na prvi tekmi na afriškem prvenstvu proti Zimbabweju prišel v igro v 72. minuti. Egipt, za katerega igra tudi prvi zvezdnik Mohamed Salah, je aktualni podprvak, sicer pa je s sedmimi naslovi najuspešnejša afriška izbrana vrsta.

Warda je v preteklosti že imel težave z obtožbami o spolnem nasilju. Leta 2017 je njegov takratni klub Feriense prekinil komaj tridnevno pogodbo z vezistom, saj naj bi nadlegoval ženi dveh moštvenih kolegov.

Značke: nogomet, egipt, warda

Članki iz rubrike