nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
1 26.06.2019 01:31:29

NENAVADEN POJAV v Realu - vsi se je otepajo kot, da je KUŽNA

Profimedia
V madridskem Realu so se lotili tega, kar so že med klavrno sezono napovedovali - popolne prenove moštva.

Eden Hazard, Luka Jović, Ferland Mendy in Rodrygo bodo v rubriki 'novinci' dobili družbo, v to ne gre dvomiti. Tudi na izstopnih vratih Santiaga Bernabeu bo še zelo zanimivo. A prav poseben zaplet se je pojavil tam, kjer ga ne bi pričakovali.


Številka na dresu je na prvi pogled nekaj povsem nepomembnega, a temu ni tako. Za marsikaterega nogometaša je zelo pomembna. V Realu, denimo, nihče ne želi imeti številke 16, ki pa je v tem trenutku skoraj edina na voljo. Hazard, kot najbolj zveneče novo ime pri galaktikih, se je tako v Madridu predstavil kar s praznim dresom, na katerem je bil njegov ime, številke pa ne. Belgijec ni sprejel 16-ice, zato bo počakal na tiste številke, ki se bodo do konca prestopnega roka sprostile.

Tudi ostali novinci se otepajo številke 16. Zakaj? Predvsem zaradi vraževerja. Dosedanji člani Reala, ki so nosili dres s to števiko, se namreč niso izkazali. Tri sezone jo je neuspešno nosil Hrvat Mateo Kovačić, pred njim pa so to 'famo' o nesrečni številki gradili Lucas Silva (26 let, zdaj je igralec Cruzeira), Fernando Gago (33/Velez Sarsfield), Hamit Altintop (36/konec kariere), Sergio Canales (28/Betis), Thomas Gravesen (43/konec kariere), Flavio Conceicao (45/konec kariere), Dani Garcia (44/konec kariere) in Samuel Eto’o (38/Qatar Sports Club).

Članki iz rubrike