stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
2 23.06.2019 10:39:46

NI ZAVRNIL Barce, Barca je ZAVRNILA DE LIGTA! Razlog neverjeten - GLEJTE, kaj je hotel 'mulec'!

Nov (pre)obrat v zgodbi o kapetanu Ajaxa Matthijsu De Ligtu.

Veljalo je, da je 19-letnik zavrnil Barcelono, ker ni bil prepričan, ali bo v klubu, kamor je prestopil njegov najboljši prijatelj Frenkie De Jong in ki si je tudi njega želel na vsak način, dovolj igral. No, viri iz kluba pa so katalonskim medijem v teh dneh zaupali, da je bila zgodba povsem drugačna in da jo je mladenič na koncu zgolj zapakiral po svojem okusu. Ves čas naj bi namreč šlo za plačo, saj je De Ligt skuaj s svojim zloglasnim menedžerjem Minom Raiolo zahteval kar 12 milijonov neto letne plače. 

S tem bi bil že kot 19-letnik brez ene same tekme za Barcelono ali za kateregakoli od velikih klubov v najmočnejših prvenstvih najbolje plačani branilec Barcelone in eden najbolje plačanih branilcev na svetu. Barcelona tega ni hotela iz več razlogov: tako zaradi neizkušenosti sicer izjemno obetavnega igralca kot zaradi lastne plačne hierarhije. Ker je 19-letnik vztrajal, je bila Barcelona tista, ki je prekinila pogajanja in odšla svojo pot. 

Na drugi strani pa se je zdaj De Ligt povsem približal Juventusu, ki si želi na vsak način prenoviti ostarelo in zaradi upokojitve Andree Barzaglija tudi zdesetkano obrambo. Juventus naj bi po zagotovilih vseh najbolje obveščenih virov v enake zahteve - torej na tistih 12 neto milijonov letne plače - že privolil.  

Članki iz rubrike